Milyen növények veszélyesek a méhekre, mert ragadósak vagy mérgezőek a számukra?
Ismerem eddig a vadgesztenyét (különösen a piros virágút), a lucernát és a napraforgót.
Ezeken kívül még milyen növények kerülendőek egy méhbarát telken?
Gondolod, hogy a méhészek mind hülyék, hogy a napraforgótáblák szélére viszik a méheiket?
Gyerekkoromban a szomszéd öreg méhészkedett, és volt neki két hatalmas vadgesztenyefája. Rengeteg méh volt rajtuk virágzáskor.
Lucernánk meg nekünk volt, és azt is szerették a méhek.
"A lucernatábla ugyanis jó méhlegelő, ezért virágzáskor méhcsaládok települnek a szélére."
Vadgesztenye: méhészkönyvben olvastam, hogy mérgező a méhekre, de más körülmények kedvezőtlen állása is kell ahhoz, hogy érzékelhető kártételt is okozzon az állományban. (Úgy gondoltam, jobb biztosra menni.)
Lucerna, napraforgó: a virágokon tapadós anyag is kiválasztódik, ami sok méh vesztét okozza; másrészt leszedi a pollengyűjtésre való szőröket. Azt tudom, hogy ennek ellenére jó a hordás róluk, csak van egy ilyen ára.
inkább az atkák és egyéb betegségek miatt kell aggódni
hogy pár nappal korábban kopik nem nagy ügy, majd dolgozik a kaptárban
Nagyon precízen le van írva minden a méhész könyvekbe /Örösi P. Z/.
Kezdőként nehéz kiválasztani mi és mennyire hangsúlyos.
Lehetne példákat sorolni, nagyon sokat, de nem mindegyik hangsúlyos, illetve a méhész nem tudja befolyásolni.
Arra kell figyelni amit a méhész megtehet a méhei érdekében. A többit majd megteszik a méhek, vagy nem.
Ami nagyon hangsúlyos a méhek védelme - atka és betegségek elleni védekezés. Megfelelő létszámú és korösszetételű népesség a hordásra illetve telelésre. Mézeltetéskor a megfelelő kaptár elhelyezésére, kaptár rendezésre.
Meg kell tanulni mindent, mert szükség lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!