Mini fóliasátort mikor és hogyan használjak?
Pakolásztam a fészerben... A padon találtam egy amolyan mini drótvázat kb:2nm amit kiderítettem a nagyszülők palánta nevelésre használtak. Palánta a földbe... ez rá és fólia.
Hát mivel nekem csak a 3. évem lesz ami a saját magról nevelős palántás kiskertezés... így jön a kérdés:
- Mikor és mit ültessek bele? Mikor tehetem ki a palántákat a fólia alá? Vagy mi az aminek jó?
Eddig a kis szobában neveltem majd teraszon kicsit edzettem őket és jött a kiültetés.
Az ilyen szerkezet kb. 1 fokot tud emelni a hőmérsékleten éjszaka, ha jól zárt. Vagyis, ez nem védi meg a szabad földben lévő palántákat a fagytól, kivéve, ha valami elektromos fűtést alkalmazol.
Alapból arra való, hogy ne csak a szoba meg a szabad levegő legyen az alternatíva, hanem a kettő között még egy darabig nappalra, vagy fagymentes időben éjszakára is alatta tudod tartani a palántáidat.
Nagyjából úgy neveld a palántákat, mint eddig, de ha jó idő van, akkor már április elejétől ki lehet tenni ez alá a palántás edényeket. Nem nyúlnak annyira, mint a szobában, de sokkal gyorsabban fejlődnek, mint a szabad levegőn.
Vagy: ha van retked, salátád, zöldhagymád, szóval ilyen enyhén fagytűrő növényed, akkor ezt rárakod, és sokkal gyorsabban fognak nőni, mert nappal, mikor süt a nap, akkor nagyon meleg van alatta.
Ez egy probléma is lehet, mert túl is melegedhet alatta a levegő, ami már káros a növényeknek, olyankor a két végét meg kell nyitni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!