Milyen ágvágó ollót vegyek? Erdőtisztítás, kökény, galagonya. Az áttétel legyen jó, kis erőfeszítés.
Nekem ez nagyon bejött. Nő vagyok, erőlködés nélkül elvágom vele a 4-5 centis ágat.
Nekem ilyesmi van, perfekt. Ha megnézed a fejét nem olyan mint egy nagy metszőolló, asszem ezt hívják rávágónak.
Nekem ilyen típusú vált be legjobban. Teleszkópos nyél + áttétel. Nem kell erőlködni, ha elsőre nem vágta el, engedsz egy kicsit a nyélen és a fej magától nagyobb áttételre vált. Nem hátrány az sem ha kihúzott nyéllel 3 méterre felérsz vagy távolabb állsz ne essen rád a tüskés levágott ágdarab.
Konkrét típus nélkül:
Igen, rávágó jobb, ha nem túl vastag ágakhoz használod, többnyire 3 cm-ig. Vastagban jobban megszorulhat, mert nem tud olyan könnyen szétnyílni az elvágott ág, mint mellévágónál.
Profi felhasználáshoz ne vegyél olyant, aminek a nyele kör keresztmetszetű. Az ovális sokkal erősebb.
Teleszkópos nyéllel a vastag ágakat is el tudod vágni, kivéve, ha nyakban meghajlanak... Ezért kell az ovális nyél. A nyakon (vágó részhez való csatlakozáson) kívül egyébként mindegy.
Nem értem amúgy, hogy miért minden gyártónál a fejhez csatlakozó rész a vékonyabb. Aki tanult mechanikát, az tisztában van vele, hogy a forgásponthoz minél közelebb vizsgáljuk, annál nagyobb a hajlító igénybevétel. Ahol fogjuk, ott már egész vékony is lehetne, viszont a fej előtt nagyon vastagnak kellene lennie.
Én már jártam úgy, hogy vastag ágat vágtam teljesen kihúzott nyéllel, és nyakban elhajlott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!