Telekmegosztás díjai? Ebben a formában lehetséges-e?
Van két utca, egymásra merőlegesek. Egyik utcán van egy ház nagy telekkel, másikon a sajátunk, kis telekkel. A mi telkünk vége határos a másik ház telkének oldalával, meg még pár szomszéd házának a végével.
A kérdésem az lenne, hogy ha a háztulaj eladna egy részt a telkéből (elméletben), akkor fel lehet-e osztatni két hrsz.-ra? Az új hrsz.-ú területet pedig meg lehetne már szabadon vásárolni.
#2 ezek szerint nem ment át a kérdésem.
Van egy hosszú, nagy telek, aminek az egyik oldala érinti 4 másik telek hátsó frontját, másik oldala pedig szintén hosszanti irányban a szomszédjáét. Nekem a telke hátsó része kéne, ami velem, és az én szomszédommal határos.
A rajzod nem egyértelmű, de mindegy is.
Szerintem nem lesz gond, de mit lehet tudni.
Az első válaszoló amúgy jókat ír.
A megosztás utáni hrsz-ok úgy fognak kinézni, hogy pl. 123/1, 123/2. Nekem is vannak ilyen megosztott résztelkeim, de ott mondjuk a részek önálló házhelyként funkcionálnak, tehát nem ugyanaz a helyzet.
Ezeket olvasd el:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!