Kezdőoldal » Otthon » Kert » Gyümölcsfákat meg tudom...

Gyümölcsfákat meg tudom védeni Lindab kerítéssel a széltő? L

Figyelt kérdés

A kertemben egyik oldalrol sincs, tobb szaz meteren at meg egy fa sem, es nagyon eros eszaki szel fuj, folyamatosan.

Ultettem 15 konteneres gyumolcsfat, (mindenfelet) es fog e erni valamit, ha a kert vegebe,keresztbe,az Eszaki oldalra felhuzok egy 2-2.5m magas keritest lindabbol? (A gyumolcsos resz merete 30m X 27m)

#kerítés #szél #gyümölcsfa #szél védelem #északi szél
2017. nov. 27. 08:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Érdekes kérdés. Milyen kárt okoz a szél?
2017. nov. 27. 12:25
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha károkozó vihar van mit sem ér az a kerítés. Egyébként meg nem kell.
2017. nov. 27. 16:50
 3/11 A kérdező kommentje:

Mert folyamatosan eros szel fuj a kert vegebol es a szomszed atjott "okoskodni" es beleultette a bogarat a fulembe, hogy lehet hogy igaza van, hogy a szel le fogja verni az osszes barackot almat kortet..stb.

Velemenyek?

Koszonom

2017. nov. 27. 17:54
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanilyen nyitott a kert falu szélén lakom. Semmi gond. Észak felől csak a pusztaság. Nem ver le semmit max a szilva potyog hamár túlérett. A körtémnek semmi baja soha ,Bosch kobakb. Almáknak birseknek sem
2017. nov. 27. 18:25
 5/11 anonim ***** válasza:
Talán a sárgabarack ami könnyebben potyog de az is csak az érett.
2017. nov. 27. 18:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Ja, ha csinálsz egy 6 m magas kerítést, az tényleg ér valamit...

Csak az a fő probléma, hogy nyílt területen egy 2 m-es tömör kerítést is ki szokott dönteni vagy szét szokott szaggatni a vihar. Nem egyet láttam már, ill. hallottam az ismerőseim kerítéséről.

Nálam is az van egyébként, hogy az egyik földem az uralkodó szélirány (nyugat) felől teljesen nyitott, a falu széle.

Amikor már nagyobbak a gyümölcsök, olyankor egy vihar mindig sok kárt okoz, nemcsak a gyümölcsöt veri le, hanem ágakat is tör le. Pedig direkt erősen metszek minden évben emiatt, de csak lecsökkenteni tudom a kárt, nullára redukálni nem.

Két fám tőben tört ki korábban, de azok tényleg nagy viharok voltak, és akkor még nem metszettem ennyire.

A metszésen kívül még a gyümölcsritkítást alkalmazom ágtörés ellen a túlságosan berakódott ágakon, a túl sok gyümölcsöt egyébként se tudná szépre kinevelni a fa.

2017. nov. 27. 18:38
 7/11 anonim ***** válasza:

Az előző elég ijesztgetősre sikerült, pedig nem ez volt a célom. :)

Ha okosan metszel már az első időktől fogva, akkor el tudod érni, hogy egy nagy vihar se csináljon 10 %-nál több kárt.

Az érés előtti utolsó 1-2 hét szokott kritikus lenni, az előző időkben még kicsik a gyümölcsök, annyit el szoktak viselni a fák.

2017. nov. 27. 18:42
 8/11 anonim ***** válasza:

Felesleges munka,és pénz kidobás is .

A szomszéd inkább irigykedik rád,a kis kertedbe szép fákat tudsz ültetni .

2017. nov. 27. 18:45
 9/11 A kérdező kommentje:

Szinte mindannyian ugyanazt írtátok,hogy felesleges a kerítés. Meglepődtem,de hallgatok a többségre! Nem csinálok magas kerítést szélfogónak.

Köszönöm mindenkinek :)

2017. nov. 27. 19:18
 10/11 anonim ***** válasza:

Amíg fiatalok a fák kikarózod őket oszt kalap.

A szélfogó kb csak pár méteren fogja fel a szelet.

2017. nov. 27. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!