Házi növényt szabad-e, illetve érdemes-e emberi vizelettel locsolni?
Van a szobámban 2 növény, vízzel locsoltam eddig őket. Az lenne a kérdésem, hogy szabad-e emberi vizelettel locsolni (sajátommal)? Lesz e baja tőle? Illetve van e a növényre pozitív hatása a húgynak?
Egyrészt spórolok is a vízzel, másrészt visszaadom a természetnek, ezért gondoltam, hogy ezzel a locsolnám, és ezért merültek fel ezek a kérdések is.
El fog sárgulni.
A szomszédban volt két egyetemista csaj albérlő.
Nem jártak ki wc-re, hanem a szobanövényekre hugyoztak.
A tulaj felesége meg nem értette, hogy mitől van abban a szobában mindig büdös, és mitől sárgulnak el a lelkiismeretesen gondozott növényei.
Amikor véglegesen leléptek, akkor mondták el neki.
"én akárhányszor levizelek egy növényt, károsítom a környezetet"
Amikor az erdőben pesálsz, sosem ugyanazt a fát kapod oldalba. És a Jóisten is locsol vízzel utánad. Szóval hígítja. Az más. A természetben eloszlik az a kevés vizelet. De otthon cserepes növényt öntözni vele szamárság. Húgyszag lesz a vizelet bomlástermékeitől, az az igazi ammóniás klozet szag, és túl tömény tápoldatnak.
A vizelet valójában nagyon jó a növényeknek, ugyanakkor az esetleges szag miatt beltérre nem használnám, max kültéri növényekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!