Fagyalt ultettem, most vagjam vissza?
Havertol kaptam par darab fagyal csemetet. Nem tudom 1 vagy 2 evesek-e...
Magassaguk tobb mint 1.5 meter, elultettem oket de nem tudom vissza kell-e vagni vagy sem (haver sem tudja mert o is kapta). Ha igen akkor esetleg mennyire?
Koszi.
Ha azt akarod hogy az alja is sűrü legyen,legalább 50 cm re vágjad vissza .Lesz ideje a gyökérzetnek újra megtapadni.
Ha magasra hagyod,a gyökérzet nem tud annyit szívni,hogy táplálja az új hajtásokat .Remélek a gyökérzetét is vissza csipkedted kicsit .
Ne sajnáld a metsző ollót !
Igen, minél jobban visszavágod, annál szebb, sűrűbb lesz az alja.
Ezt igazából látni kellene, hogy az alja is sűrű most is, vagy pedig egy-két szál vastag megy felfelé, ami csak magasabban ágazik szét.
vágd, nem is kérdés
már csak az átültetés miatt is kell
Akkor aki lepontozta a válaszokat az csak ki akar bsanzi veled.
Cserépből kiültetett növénynél nem szükségszerű, de átültetésnél mindenképpen sérül a gyökérzet és amiatt a lombozatot/ágakat is szokták csökkenteni MINDEN fánál, cserjénél.
Ha meg sövényt, sűrű bokrot a cél, azt végleges helyre ültetéskor illik jó mélyen visszavágni, ha előtte még nem volt....
Aki lepontozgat annak várom az ellenvéleményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!