Hol lehet szabadban szedni Alföld környékén áfonyát málnát, bogyós gyümólcsöket, tudtok ilyet esetleg?
Figyelt kérdés
2017. nov. 11. 11:28
2/7 anonim válasza:
Bármilyen bogyót találsz most a CSIPKEBOGYÓN KÍVÜL, meg ne edd, mert mind mérgező!
3/7 A kérdező kommentje:
Nem ilyenkor, hanem általában. Èrtem ,persze hát azt gondoltam. Csak azért kérdeztem , hogy van ilyen ismert hely . Vagy van e aki szedett e már vadon
2017. nov. 11. 17:00
4/7 anonim válasza:
Ezeket általában csak szabadban lehet szedni, fedett helyen ritkán termelik őket. :)
Gondolom, úgy értetted, hogy vadon.
Az áfonya nem él meg az Alföld környékén, mert savanyú talajt igényel, ami az Alföldön nincs. Erdélyben próbáld meg.
Azt is nagyon kétlem, hogy lenne akár 1 bokor vadon élő málna is az Alföldön, esetleg elhagyott telken valami elvadult nemes fajta, de ott meg pár év alatt el szokta ölni a gaz.
A tüskés fekete szeder és a gyalogszeder viszont el van terjedve.
Persze, nem ipari méretekben lehet szedni, de egy jóllakásra valót szerintem minden falu környékén lehet találni. Ennyiért viszont nem érdemes különösebben autózni.
5/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2017. nov. 12. 09:22
6/7 anonim válasza:
# 2
a galagonya, ostorfa és valami földi szeder bogyója is található az erdőben mostanában, ami nem mérgező
7/7 anonim válasza:
Vadszeder (hamvas), kökény és galagonya van mindenfelé (bár mindenhol csak viszonylag kevés), málnát és áfonyát viszont sehol nem fogsz találni, sőt, áfonya már a hegyvidéki erdeinkben is csak elszórtan van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!