Milyen ehető bogyós növények vannak?
A málna és ribizlin kívül mik vannak még, ami nem annyira fanyar savanyú hogy össze húzza a szánkat?
pl Josta bokorról hallottam de nem tudom milyen ízű lehet.
Az érett egres kifejezetten édes. (Sokan azért utálják, mert éretlenül kóstolták, akkor tényleg savanyú.)
A josta az egres és fekete ribizli keresztezése, méret és íz tekintetében is a kettő között van, vagyis savanyúbb az egresnél, de édesebb a ribizlinél. Nagyon bőtermő és erős növésű bokor egyébként.
Szeder, mézbogyó, mézalmácska nem fanyarok, finomak szerintem.
Én gyakorlatilag nem ismerek olyan bogyós gyümölcsöt, ami érett állapotban összehúzza a szájat. Ha összehúzza, akkor korán szedted le. Érett állapotnál mindegyikben lebomlik a sav.
A josta olyasmi ízű, mint a fekete ribizli. (Több növény hibridje, egyik őse a fekete ribizli volt.) Van, aki szereti, szerintem vallatni lehet vele, olyan rossz.
Hát azért piacon csomó mindent nem kapni, pl jostát se nagyon szoktam látni, se mézbogyót, mézalmácskát.
Közben eszembe jutott a szedermálna, az is finom (és szintén nem szokták árulni, mondjuk ez érthető is, mert leszedve kb nulla napig áll el).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!