A diò csiráztatás . Milyen melyre tegyem a homokban a diót? És miután eltettem, azután bizonyos idöközönként szükség van locsolásra?
Nekem van 2 nagy diófám, és mindig figyelem, hátha kibújik valahol egy pici, de semmi...
Pedig ilyen-olyan kerti munkák során mindig kerülnek felszínre diók, amiken látszik, hogy már több évesek.
Nagy mennyiségű, iskolázásra szánt dióról van szó?
Ha nem, csak 1-2 fát szeretnél a kertbe, akkor legjobb eredményt a végleges helyen 10 cm mélyen földbe téve éred el.
Ne csak 1-et tegyél, hanem legalább 3-at, a felesleget kelés után kihúzod.
Akkor, ha nem zavar, hogy 1-2 évvel tovább kell kerülgetni őket, a leggyorsabban úgy lesznek termő fáid, ha a végleges helyre teszed el most a diókat, ahogy leírtam.
Ha homokban csíráztatod, akkor kiültetéskor megsérülhet a karógyökér, ami aztán lassítja a fejlődést.
Ha az az erdei fa egyedül volt, és magát porozta, akkor is bizonytalan, hogy mi lesz a magjából, de így legalább az apró termésű apanövény ki van zárva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!