Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szerintetek ez milyen növény?

Szerintetek ez milyen növény?

Figyelt kérdés

Akitől kaptam ő se tudja mi a neve. Nálam elindulni növekedni, de jó lenne többet tudni róla. Remélem képen látszik valamennyire.

[link]

2017. okt. 23. 18:54
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha képzeletben levesszük a nyurgult részt és csak az egészséges hajtásrendszert nézzük, akkor nem hasonlít a "pozsgafa" habitusára. Biztosan nem az.
2017. okt. 23. 21:28
 12/19 anonim ***** válasza:
43%

Hát, akármi is, mert számomra felismerhetetlen a jelen állapotában, egy biztos:

Sötét és túl meleg helyen van, talán még túl is van locsolva.

2017. okt. 23. 21:51
 13/19 A kérdező kommentje:

Én a nyurgult részek nélküli állapotban kaptam. Sötét helyet az félig aláírom, a túl locsolást azt éppen kizárnám, de legény lakás lévén nem kizárt :D

Letörtem egy ágát abból fehér tej szerű lé kezdet el csepegni.

Szóval akkor vágjam vissza majdnem kopra vagy hagyjam így csak rakjam át másik helyre?

2017. okt. 23. 23:06
 14/19 A kérdező kommentje:
9# Amit mutattál képet, ilyen van nekem is szerintem 😁
2017. okt. 23. 23:23
 15/19 anonim ***** válasza:
62%

Euphorbia umbellata gondozása

A két hosszúra megnyúlt ágat vágd vissza majdnem a szár tövéig, hagyj mondjuk 5 cm-t.

A többit egyelőre ne bántsd, hátha összeszedi magát.

A létező legvilágosabb helyre tegyed, ahol nincs nagyon meleg.

Gondozása különleges szaktudást nem igényel, de biztosítani kell neki megfelelő napfényt, hogy sűrű, tömött legyen, valamint vizet télen 3-4 naponta, túlöntözés nélkül.

A telet Magyarországon a szabadban nem tudja átvészelni, így télen mindenképpen bent kell tartani.

2017. okt. 23. 23:31
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
A 3-4 naponkénti öntözés még nyáron is borzasztó sok neki. Télen, tisztességes hűvös teleltetés esetén meg főleg, ki fog rothadni az állandóan nedves földben. Ilyen félpozsgás növénynek inkább 3-4 hét a reális. Melegebb helyen persze lehet kicsit jobban öntözni, de akkor meg ismét ennyire meg fog nyúlni. (Mármint, a meleg és a relatív sötétség miatt.)
2017. okt. 24. 05:16
 17/19 anonim ***** válasza:
Meg tudnátok indokolni, hogy miért pontoztátok le a 2. számú válaszom?
2017. okt. 24. 11:07
 18/19 A kérdező kommentje:
17# én nem :D
2017. okt. 24. 15:05
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget, megpróbálok ezek szerint eljárni :D
2017. okt. 24. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!