Szerintetek milyen kortól lehet oltani egy mangót? to honnan szereznétek oltóvesszőt?
Akkortól lehet, amikor egy ceruza vastagságát meghaladja.
Én nem szereznék oltóvesszőt, mert nincs fűtött üvegházam, ami előfeltétele a mangó hazai termesztésének.
Elutazol oda ahol terem, és vágsz belőle.
Ha ültetsz egy őszibarackot, azt teremni is fog.
Az íze nagyon hasonló..
Kétlem, hogy valaki mangót termelne magyarországon..
A sima üvegházban éjszaka csak 1-2 fokkal van melegebb, mint a szabadban. A mangót meg a -1 is elviszi általában.
Tartani kell egy +10 fok körüli hőmérsékletet.
Az még belefér, hogy a leghidegebb éjszakákon rövid időre 1-2 fokra csökken a hőmérséklet, de aztán nappal megint meglesz a 10 fok, vagy melegebb, és regenerálódhat.
Én ültettem olyan fajtát, ami magról is fajtaazonos: nam doc mai. Szépek voltak, amíg irodában tartottam télen nyáron. Szebben nőtt mint szabadban. Teleltetéskor nem elég a 10 fok, nyugodtan lehet szerintem fűtött szobában, szemben a citrusokkal. Nekem legyengültek a hűvös 8-10 fok C teleltetéstől és a gombásodás kinyírta őket sajnos.
Nemes oltóágat én sem tudtam szerezni, ebay-en talán van, de mire ideér tönkremegy...
Az agyonöntözés lehetett a bűnös, nem a hűvös idő.
10 fokon, természetesen, csak félszáraz tartással bírja.
Ez mindenképpen egy minimumhőmérséklet, mert ha ablak is van a telelőhelyen - és anélkül úgysem fog menni -, akkor napos időben garantáltan magasabb a hőmérséklet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!