Hogyan kéne metszem és mikor a szilvafáimat?
Figyelt kérdés
Van egy 9 evés, kisebb gyümölcsösöm. Ami 4 cseresznye,6 körte,1 őszibarack,19 alma és 3o szilvafa. mindegyik fajtából úgy próbáltam összeválogatni hogy korai, közepes és késői termésérés legyen !Nagyon is örülök nekik mert szépen teremnek csak egy pár szilafával van nagyobb gond mert azokon nagyon kevés a termes(pár szem) de a fák nagyobbak-mint a többi, nagyon lombosak sok a viaszhajtás. Minden tavasszal nyírom őket, ugyanúgy mint a többit, de csak ez a pár ami jobban belombosodói ,azt gondolom hogy most másképp kenne metszem őket ! Ezert kérem a tanácsotokat mert lehet hogy valaki mar átesett ezen a problémán!Olvastam is róla több helyen de mindenhol másképp írja.Így nem tudom eldönteni.
Előre is köszönöm !
2010. máj. 29. 09:17
1/3 anonim válasza:
A csonthéjasokat zöldmetszéssel lehet karbantartani. Ha letermett, akkor metszd meg.
2/3 anonim válasza:
A fajtájuk, porzófajták közelsége is meghatározza a termés mennyiségét. Vízhajtást akkor hoz a fa ha nincs terhelve, vagy erősen vissza lett vágva. A szilva nem igényel évenkénti metszést, esetleg ritkítást. A vízhajtást is vissza lehet fogni /okkal-móddal/. Egyharmadára vissza vágjuk. Következmény: a megmaradt felső hajtások átveszik a vezér szerepét. Hét levél után visszacsípjük /kb 2 hét/. Az alatta levők hajtások kezdenek erősebben növekedni. Hetedik levél fölött ezeket is vissza csípjük, és így tovább.. Tavasszal csak a két alsó vesszőt hagyjuk meg. /Amik őszre termőrüggyel berakódtak./
3/3 A kérdező kommentje:
akkor csípjem vissza a hetedik levél után amikor leteremt, vagy most is lehet ?
2010. jún. 1. 14:57
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!