Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mulcs gyanant alkalmazhato...

Mulcs gyanant alkalmazhato geotextilia?

Figyelt kérdés
Eredetileg szalmat szerettem volna 30 cm vastagon, de az elobb lattam egy videot a youtubeon , ami sokkolt hogy mennyi gaz (macsonya) atjott a szalmas mulcson....

2017. szept. 29. 21:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nocsak-nocsak! Mégis csak füvet kéne ültetni? :)

Én nem állítottam, hogy a kapás módszer nem működik, de a kérdésből kiderül, hogy ennek a munkának a megúszása a cél. Ami lehetséges is élőmulccsal, sőt akár még a talaj javítása is.

Szerinted viszont ez a módszer nem létezik, vagy nem működik!

Csak azt nem tudom, hogy hogyan nem száradnak ki az erdők, attól a rengeteg zöld tömegtől ami folyamatosan párologtat?

Lehet, hogy ez nem egy egyismeretlenes egyenlet?

Lehet, hogy az fontosabb, hogy a talaj ne legyen csupaszon, hanem le legyen takarva?

Lehet, hogy az is fontos, hogy a júliusi nap ne a csupasz földet tűzze?

Lehet, hogy eddig már a kérdező is eljutott, és ezért nem a "Hogyan kapáljam a..." kezdetű kérdést tette fel?

Kedves kérdező, mint láthatod nem tudok segíteni, bocs az offért!

2017. okt. 16. 10:16
 12/12 anonim ***** válasza:

# 11

Nem kéne füvet ültetni. Művelni kellene a fák alját. De a kérdező ezt valamiért nem akarja, ezért írtam le, hogy a füves alj hogyan kártékony kevésbé.

Viszont a fűhöz, ha nem károkozási céllal tartjuk, akkor mint írtam, a gyakori nyírás kell, tehát kétszer annyi munka, mint a rotázáshoz, plusz még a párolgás pótlására az öntözés, mint szintén írtam.

És nem lucernát, ami mindenképpen tönkrevágja a termést, hanem ha elolvasod, sekélyen gyökerező füvet írtam.

Azt sehol nem írtam, hogy kiszáradnak a fák. Csak éppen megviseli őket a vízhiány, és később már a tápanyaghiány is, ha aljnövényzet van. A termés apró, rossz minőségű lesz.

A tápanyagpótlás a rotázáson kívül semmilyen művelésmód által nem támogatott opció.

A havonta fellazított földet tűzheti a júliusi nap, meg az augusztusi is, mert a hajszálcsövesség (ha tudod, mi az) meg van szüntetve, és a felső nagyon laza rétegen kívül a talaj többi része nedves. A fűvel borított terület az erős hajszálcsövesség miatt már önmagában jobban szárad, mint a rotázott. De ezt még többszörösen übereli az aljnövényzet vízpocsékolása.

2017. okt. 16. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!