Kezdőoldal » Otthon » Kert » Apró, fehér élőlények vannak...

Apró, fehér élőlények vannak a szobanövényem cserepeiben. Mit tehetek?

Figyelt kérdés
Mit vegyek, amit beletehetnék és felszámolná ezt az állapotot? 3 cserép virágom ment kárba, csak a narancsfáim maradtak meg, de ott is mászkálnak. Kicsik, aprók, de látszanak.
2010. máj. 28. 07:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azt teszem, amit mondtatok. Nem öntözöm őket egy darabig.

Ezt mondta a kertészboltos ember is.

2010. jún. 5. 21:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Az a furcsa, hogy látom benne a kis élőlényeket mászkálni. Rengeteget. Biztosan megoldja a helyzetet, ha nem öntözöm 2 hétig?
2010. jún. 9. 07:58
 13/15 slight válasza:

Ha pici hosszúkás és fehér, akkor:

Az ugróvillások rendje: Collembola

- Minden rothadó-korhadó anyagot fölfalnak a talajban és annak felszínén,

- Nagymértékben hozzájárulnak a humuszképződéshez,

- Ürüléküket könnyebben alakítják át a mikroorganizmusok humusszá, 1m2 területen kb. évi 180 g humuszt termelnek

- Általában hasznosak: segítik a szerves anyagok lebontását, a tápanyagok mineralizációját.

- A szerves anyag lebontó folyamataiban a gombafonalak elfogyasztásával játsszák a legnagyobb szerepet. Bizonyos gombafajt jobban kedvelnek másokkal szemben.

forrás: [link]

Mielőtt mindent azonnal irtani akarunk, nem árt utánanézni a dolgoknak, hátha hasznos élőlényeket fogunk megölni.

Nekem eltüntették a gombákat a földből, így hálával tartozom nekik.

De ha valaki nagyon nem bírja, állítsa vízbe a cserepet, akkor feljönnek a víz tetejére.

2012. ápr. 20. 12:20
 14/15 anonim válasza:

Én is próbáltam, hogy nem öntöztem a virágokat. 2 hétig,de nekem ugyanúgy előjöttek. Ha öntöztem kijöttek a cserépből,de nekem még az ablakomon is vannak.

Nekem azt ajánlották, cseréljem ki az összes virág földjét.

Tavaly ültettem át őket, biztos a föld volt "fertőzött"

2013. febr. 24. 19:30
 15/15 mongole válasza:
A nikotinos vízzel mindenki vigyázzon mert a nikotin mint köztudott idegméreg. Halálos és nincs ellenméreg sem hozzá. Ezért is tiltották be valamikor a nyolcvanas években...
2013. okt. 15. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!