Késes vagy drótos tengelyt használjam a gyepszellőztetéskor? Mikor melyiket?
A gyom problémákat nem fogja megoldani, csak részben. A terülő gyomokat esetleg kiszedi, vagy legalább visszavágja tövig.
Nekem is volt Alko gyepszellőztetőm, csak a késest használtam. Az hatékonyabb, és a talaj felső rétegét is lazítja, levegőzteti.
Annyi hogy min. kétszer mentem át vele a területeken, 2 irányból (egyszer hosszában, egyszer keresztben).
Most egy wolf gépem van, ahhoz eleve csak késes henger van. És igen jó gép, fényévekkel jobb az alkonál.
Nem szabad túl mélyre engedni, mert akkor nagyon hamar elkopnak a kések.
Kisérletezgetni kell. Legmagasabb állásban nézni hogy kiszedi-e rendesen a száraz részeket, ill. láthatóak-e barázdák a talaj felszínén.
Ha nem, eggyel lentebb engedni.
Ha túl mélyre van engedve, a motor is jobban le van fojtva, jobban húzza magát előre a gép, a talajt is jobban felszedi.
Szellőztetővel átvágod a gyomok gyökerét, amitől szaporodni fognak, nagy mennyiségben, sajnos, nyilván nem ez a cél.
Gazos területet ne szellőztess, előbb gyomirts, ha tényleg olyan gazos, esetleg kétszikű gyomirtóval, ha a fű több, mint a gaz (bár egyiket se az idén már), és csak azután szellőztess, azaz innentől számított 2 hét múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!