Kezdőoldal » Otthon » Kert » Meddig kell várni a füvesítéssel?

Meddig kell várni a füvesítéssel?

Figyelt kérdés
Tavasszal füvesítettem sz udvart,de be gyomosodott és sok volt közte az egyszikű gyom így csak úgy tudtam ki irtani,hogy a fűvel együtt. 20%-os étel ecetet használtam natúrban. Jó munkát végzett.
2017. szept. 10. 14:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Vízmennyiségtől jobban függ, mint időtől. Sok csapadék vagy sok öntözés szétoszlatja a talajban. Konkrét időt vagy vízmennyiséget nemigen tud mondani senki.

Ha leírod, hogy mikor eceteztél, és milyen mennyiséget szórtál ki m2-enként, akkor valószínűleg kapsz használható tippeket.

Legközelebb glifozát gyomirtót használj, az nem teszi tönkre a talajt, hanem javítja is, tápanyagot biztosítva a mikroorganizmusoknak.

2017. szept. 11. 15:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és az egyszikűek, valamint egynyári kétszikűek esetén 1 héttel később már lehet talajt lazítani és újravetni.
2017. szept. 11. 15:50
 3/9 A kérdező kommentje:
kb 330nm és 14 litert permeteztem rá. 1 hete csináltam,azót 2x volt kisebb zápor.
2017. szept. 11. 21:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Ja, még csak most? Szerintem kell egy hónap meg még pár eső, de ez csak vélemény. Meg az is, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ki is nyiffantak a füvek, lehet, hogy csak a levelek száradtak le, és újrahajtanak.

Ha meg tudod oldani, rotációs kapával keverd át a földet mielőbb, minél mélyebben, egy héttel utána mehet a vetés, mert összességében felhígult a savtartalom.

De előtte még várj egy kicsit, hátha az évelő gyomok újrahajtanak, mert akkor még egyszer el kell majd játszani az egészet.

2017. szept. 12. 05:32
 5/9 A kérdező kommentje:
Olvastam hogy a homok nagyon jó talaj javító anyag.Ezt úgy is fel lehet használni hogy,a fűmag vetésekor vékony rétegben rá szóróm a fűmagra?
2017. szept. 13. 21:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Elvileg igen, de mivel a szemcsék nem kötődnek egymáshoz, ezért egy esőztető öntözés vagy nagyobb szemű eső szétveri az egészet, és kiveri a fűmagot alóla.

A homok a nagyon agyagos talajokhoz jó talajjavító (lazító). El kell teríteni, és rotációs kapával beforgatni.

A bányászott homokok gyakran nagyon lúgos kémhatásúak, ezek csak savanyú talajokon használhatók kellő mennyiségben.

2017. szept. 15. 05:54
 7/9 A kérdező kommentje:
Igazából nekem az most pont jó lenne,valószínű elég savas most a talaj,de most akarok talaj ph vizsgálatot csináltatni.
2017. szept. 15. 20:39
 8/9 A kérdező kommentje:
Mégsem lett sikeres az ecetes totál gyomirtás,szépen kinőtt a fű bár foltokban, ott ahol a tarack volt nem nőtt ki semmi.Ván rá esély hogy télen elfagy a tarack a talajban? Vagy még most csináljak totál gyomirtást rendes gyomirtóval,vagy próbáljam meg befüvesíteni ott,hátha kinyomja a fű, mire jön a hajtási ideje kb az jövő július.
2017. szept. 28. 20:59
 9/9 anonim ***** válasza:

Hogy a tarack gyökere elfagyjon, ahhoz szerintem kellene vagy -40 fok. Mindenesetre, az országban még nem volt rá példa.

Viszont ha nincs levele, ami felvegye a gyomirtót, akkor nem tudsz ellene tenni semmit. Létezik szabadforgalmú, csupasz földre szórható gyomirtó is, de az csak magról kelők ellen.

Lehet, hogy valami csoda folytán kipusztult a tarack, de szerintem csak arról van szó, hogy ősszel az már nem szokott fejlődni, mert a gyepfüvekkel ellentétben annak télen lefagynak a levelei.

De meg fogod látni, mert március elején már hajtani szokott a tarack, veteményezés idején ez az első gyom, amit meglát az ember.

Ha nem próbálkozol meg a fűvetéssel ősszel, akkor március közepén-végén - amint elég nagyok a levelei - a tarackot le lehet nyomni tömény (legalább 4%-os) glifozáttal (plusz tapadásfokozóval), két hét után mehet a fűmag.

2017. szept. 29. 06:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!