Virághoz értők! Mi történik, ha ősszel az egynyárit beviszem a házba? Mit csinál?
Melyik az az egyéves, ami maghozás után ismét virágzik? Az ilyenek inkább az évelők között fordulnak elő. Ezeknek van másodvirágzásuk.
Az egyévesekre az a jellemző, hogy vagy pár hét alatt elnyílik az összes virágja, vagy - és virágjukért tartottaknál ez a jellemzőbb - folyamatosan hozza a virágait (és magjait) heteken, hónapokon át, ameddig úgy nem gondolja, hogy ennyi mag már elég, akkor aztán elpusztul.
A kérdező feltehetőleg nem az botanikai értelemben vett egynyári növényekről érdeklődik, hanem a nálunk egynyáriként termesztett kerti virágzó növényekről.
Ezeket pedig leírtam a 3. válaszban.
így van. nem a botanikai egynyáriakról beszélek,hanem a kereskedelmi egynyáriakról! :)
mittudomén ,van itt több is. napvirág biztos van. meg török szegfű. a többinek nem tudom a nevét,csak megtetszett.
Hát a napvirág meg a törökszegfű éppenséggel évelők...
Napvirágom már régen volt, nem tudom, virágzik-e az első évben, de a törökszegfű a második évtől virágzik. (Mivel általában elkapja valami betegség, ami el is viszi a második-harmadik évben a többséget, ezért én minden nyáron új palántákat gyártok, amik a következő évben virágzanak.)
A törökszegfűt ugye felesleges bevinni, mert télen úgysem virágzik, a napvirág meg feltehetőleg nem virágzik, hűvös és világos helyen tartva sem. (Meleg szobában kinyiffan mindkettő.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!