Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elérhetném metszéssel, hogy a...

Elérhetném metszéssel, hogy a tüskétlen szeder tovább teremben?

Figyelt kérdés
Ha visszavágnám a letermett hajtásokat mondjuk 1/3 részét, elképzelhető hogy újra virágozna? Van valakinek tapasztalata erről?

#metszés #szeder #termésnövelés.
2017. aug. 4. 10:18
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem virágozna újra.

Egyes növényeknél van, hogy ha a meglévő termést levágjuk, akkor újra virágzik, de a szedren nincs termés jelenleg sem, vagyis semmi hormonális változás nem állna be a letermett részek levágásával.

Esetleg az lehet, hogy sok öntözés hatására jöhetnek még új virágok, ha nem valami egyszer letermős fajta.

Ami pl. nekem van, az elég későn kezd teremni, de ha jó idő jön rá, akkor sorra képződnek az új virágok, még a fagyok idején is van pár (elég ízetlen) szem.

2017. aug. 4. 15:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Bár nem találtam erre vonatkozóan semmit, ettől függetlenül megmetszettem , a letermet vesszőket, és új virágzó hajtásokat hozott, így idén már korábban el fogom távolítani a letermett részeket.
2018. márc. 4. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!