Mi lehet a kaktusz baja?
Négy napig nem voltam itthon és teljesen tönkrement a kaktuszom.
Mi lehet az oka?
Mielőtt mentem meglocsoltam és az ablakpárkányba tettem, belűről.
A házban max 26 fok lehetett.
Mielőtt elmentem semmi baja nem volt.
A képen nem látni ám, hogy puha-e.
Lehet, hogy nemrég ültetted át, és jó sokat öntözted?
Elképzelhető, hogy kirothadt, ezt se írtad, hogy mennyi időnként szoktad öntözni. Ha tényleg volt ültetés, akkor egy sérüléstől is indulhatott a rothadás.
Meg azt se írtad, hogy az ablakpárkány előtt hol tartottad.
Van a cserépen lyuk?
Mert így ránézésre úgy néz ki, hogy elrohadt.
Az is lehet, hogy megfőtt az ablakban a tűző napon az átforrósodott vízben.
Nincs lyuk.
Nem öntözöm sokszor.
Ez előtt egy szekrény polcon volt hosszú ideig, nagyjából kéthavonta kapott egy kevéske vizet.
Mosthogy átültettem óvatosan, a gyökérre ragadt földet nem is piszkáltam nem volt semmi baja.
A földje eléggé kivolt száradva, de azóta mivel nyár van 2 hetente locsoltam 2-3 ml adagokkal.
Az ablakban volt ami egy elég kis ablak, hangsúlyozom ment volt és az ablak nyugati fekvésű és a fal felső részén van.
Most visszatttem a polcra, de lég puha. :(
Szerintem nem az volt a baj, hogy elutaztál, hanem, hogy a cserépen nincs lyuk és pontosan ekkorra adta meg magát, de ez már nem most kezdődött.
Minden növény, de KÜLÖNÖSEN a kaktusz halála a pangó víz.
Soha, semmilyen növényt ne ültess olyan edénybe, ami nincs kilyukasztva.
A kaktusz ha 3 hónapig nem locsolod, jobban kibírja, mintha vízben áll a gyökere, amit te nem is veszel észre, mert fent száraz a földje.
Akkor most mit csináljak vele?
Hová tegyem?
Ha elrothadt, akkor a kukába.
Ha nem vagy benne biztos, hogy elrothadt, akkor hagyd az ablakban, és várj. 1-2 hét alatt teljesen nyilvánvaló lesz, ha még most nem az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!