Ez milyen növény és hogyan kéne gondoznom (képpel)?
Még előző karácsonyra kaptam ezt a kicsike növényt. Azóta nem nőtt csak szépen éldegél, de a napokban leestek a vaskos zöld levelei (gondolom mert nő?). Eddig is könnyen eltörtek ha hozzá értem, így a leveleket külön sosem töröltettem le. Arra gondoltam kaktusz féle lehet, de nem értem miért van akkor virág földben. Tudtok segíteni? Milyen fajta? Mikor mennyit öntözzem? A földje jó? Gyökeret sem eresztett eddig csak nagyon nagyon aprót. Köszi a segítséget.
Egy kép rola: [link]
Crassula ovata valamilyen fajtája, több hasonló is közkézen forog.
Természetesen nem kaktusz, de pozsgás, mint a kaktuszok.
Lehet, hogy agyonöntözöd, azért rothadnak el a gyökerei?
Valami jobbféle, lazább fajta általános virágföld megteszi neki. De gyakorlatilag bármi.
A mostani cserépméret jó, ebben könnyebben kiszárad öntözés után a földje, ami fontos, főleg majd a hűvösebb időben. Ekkora cserépben akár 30 cm-es fává is tud nőni, ha kap némi tápoldatot. (De persze, idővel érdemes lesz nagyobba ültetni, mert felborul.)
Nyáron: nagyon sok fény, kéthetente nagyon bőséges öntözés.
Télen: sok fény, 0-15 fok közötti hely, a hideg időben csontszárazon, átmeneti időben havonta kissé nedvesítve.
Én kitettem tavasszal az erkélyre, és jót tett neki a természetes fény.
Az öntözéssel óvatósan bány. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!