Ti locsoljátok ilyenkor az epret? Ha félig elszáradt, és nagyon gazos, az kihatással lesz a jövő évi termésre?
Persze addigra majd szépen ki lesz takarítva, de most a többi vetemény és egyéb dolgok miatt nem volt időm azzal foglalkozni, ami már nem terem.
Ha félig el vannak száradva a tövek, az gond, vagy ez a normális?
Én szoktam néha locsolni (főleg nagy meleg miatt), meg a nagyobb gazokat kihúzgálni.
Persze addigra majd szépen ki lesz takarítva - akkor jó, de néha locsold be (3-4 naponta)
Ilyenkor felesleges öntözni.
A szárazság miatt nem lesz bajuk. Ha mégis kinyiffannak esetleg, az valami betegség miatt lesz.
Egy rokon nagyban termel, ő letermés után rá se néz augusztusig, akkor fűnyíróval végigmegy rajta, és ősszel már szép, egészséges leveleket fog hozni.
Fűnyíróval? :O
Az komoly...
Az én eprem fekete fólia között termett szabályos ágyásokban, a fólia általában megtartott annyi nedvességet, hogy elég legyen heti egyszer locsolni dögmelegben. Néhol kinőtt ugyan egy-két nagyobb gaz, de azt kihúztam. Az ágyások közét szalmával takartam be (alá meg csigairtót szórtam).
Kicsit időigényes fóliázni, viszont megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!