Kezdőoldal » Otthon » Kert » Krumpli helyére mit lehet...

Krumpli helyére mit lehet ilyenkor vetni? Vagy már nem érdemes semmit ilyenkor?

Figyelt kérdés
2017. júl. 25. 17:46
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Lehet vetni:Zöldbab, uborka, retek.

Palántázni : kései káposzta félék.

2017. júl. 25. 18:37
 2/14 anonim ***** válasza:

Én azokat már nem vetném, amiket 1-es írt.

Csak olyat, ami áttelelő és következő évben hoz termést.

Pl. a fokhagyma általában áttelel. Enyhébb teleken többé-kevésbé a vöröshagyma is. Meg lehet próbálkozni a petrezselyemmel is.

És vannak kifejezetten télálló salátafajták, amikből tavasszal viszonylag korán tudsz már salátát csinálni.

Palántázni epret érdemes ilyenkor, de az évelő.

2017. júl. 25. 19:26
 3/14 anonim ***** válasza:
Mi most ültetünk fejteni való babot.
2017. júl. 25. 19:46
 4/14 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy ezeket nem esszük.

De nagyon köszönöm.

Kicsit keresgéltem, a borsót is lehet még aug.-ban vetni.

Próbáltátok már ilyenkor?

Én tavasszal vetettem, de nem sok volt rajta, a nagy meleg miatt.

2017. júl. 25. 20:03
 5/14 A kérdező kommentje:

Eprem van bőven, ritkítani is kéne.

Majd érdeklődök az ismerősök között, kell-e valakinek ajándékba, de ahhoz még nagyon korán van, még minimum 2 hónap, de lehet hogy több.

Én 2 éve kaptam, alig pár tövet, szeptemberben már tűkön ültem, de hosszú és meleg ősz volt, így csak októberben szedtek fel belőle.

És ez alatt a 2 év alatt egy dzsungel lett abból a pár tőből.

Minden nap szedtem 1-2 tállal, már nagyon untuk.

2017. júl. 25. 20:08
 6/14 anonim ***** válasza:

Milyen fajta eper?

Borsó már nem fog semmire sem menni, hiába van ráírva, hogy lehet még most is.

2017. júl. 25. 21:14
 7/14 anonim ***** válasza:

Csak kicsit kellett volna lejjebb tekerni a Kert témakör kérdései között:

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__8752713-mit-ult..

A borsó szerencsejáték, mert ha túl korán ülteted vagy csak túl meleg az ősz, akkor pár szemet teremve elöregszik, ha meg késel vele vagy csak túl hűvös az ősz vagy korán jön az első fagy, akkor meg az első pár szem után lefagy.

Én Rajnai törpét szoktam augusztus közepén, hetente kétszer öntözve (ha nem esik), nagyjából minden második évben olyan termés van rajta, mint tavasszal. Ehhez persze az kell, hogy a nyár vége ne legyen forró, utána viszont hosszú, napos legyen az ősz és későn jöjjön a fagy. A rövidülő nappalok miatt a virágzása nem áll le, és kisebb mennyiségeket néha egy hónapon keresztül is lehet róla szedni folyamatosan, nem hagyja abba a terméskötést úgy, mint a tavaszi, a hosszú nappalok idején.

Idén egyébként soha nem látott nagy borsótermés volt. Nyilván te túl késő fogtál neki, azért nem sikerült. Borsót március első felében kell ültetni, esetleg március második felében, de áprilisban már felesleges.

2017. júl. 26. 05:18
 8/14 A kérdező kommentje:

Igen, valószínüleg későn vetettem tavasszal.

Nem tekertem lejjebb, mert nincs időm, amikor eszembe jut egy kérdés, akkor kiírom, de nincs mindig időm olvasgatni, főleg hogy sokszor nem releváns válaszok érkeznek, nekem meg a netem is lassú.

Ha szerencsém van, akkor valaki válaszol reggelre, ha nem, akkor sem dől össze a világ.

Lássuk be, ha valaki kiír egy kérdést, 10 válaszból 1 ha segít, a többi másról ír vagy visszakérdez vagy trollkodik.

2017. júl. 26. 08:14
 9/14 anonim ***** válasza:

A fajtaleírásokat kellene megnézni, legalább azoknál a növényeknél amit szoktatok fogyasztani. Általában legalább három csoportba sorolhatók, tenyészidő alapján. pl: korai, közép, és hosszú tenyészidejű.

Arra viszont számítani kell, ha nem lesz elég csapadék vízpótlás kell.

2017. júl. 26. 14:37
 10/14 A kérdező kommentje:
Igen, ezt azota mar olvastam, de koszonom szepen! ☺
2017. júl. 26. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!