Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ilyenkor még érdemes füvesíteni?

Ilyenkor még érdemes füvesíteni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olvastam, hogy kora tavasszal vagy ősszel érdemes füvesíteni, hogy szép legyen, dús, és ne sárguljon el a nyári melegtől, nekünk viszont mostanra sikerült teljesen rendbe tenni a vásárolt portát. Elég nagy területről van szó, így nem szeretném ha az egész kárba menne. Sportfűmagra gondoltam, hogy azt vásárolok. Locsolni tudnám, de szerintetek érdemes ilyenkor belefogni, lenne nekem szép füvem? :)
2016. máj. 20. 09:38
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha tudod locsolni, akkor persze!

Mi három éve a júliusi kánikulában füvesítettünk, hasonló okból. Addigra sikerült elrendezni a placcot, 3s nem akartam, hogy kiverje a gáz. Három óránként öntöztem, gyorsan kinőtt, és besűrűsödött. Csak arra kell figyelni, hogy ne száradjon ki a talaj, és a picike fűmagoncok amik kikeltek, mert akkor vége. 3n otthon voltam egész nap akkor,úgyhogy megoldottam az öntözést. Annyiból jobb is ilyenkor csinálni, hogy nagyon hamar kikel a fű, hamarabb mint a gaz,így nem lesz gyomos a végeredmény.A késő őszi vetésünk, amit az előkertben csináltunk , az sokkal később ki, és tiszta gaz lett, azóta se szép.

2016. máj. 20. 11:29
 2/4 anonim ***** válasza:

*és nem akartam, hogy kiverje a gaz.

Bocsi, autokorrekt.

2016. máj. 20. 11:31
 3/4 gomzoli ***** válasza:
100%

Persze, semmi gond nem lesz, ha locsolni is tudod.

Ha nem füvesítenéd be, csak a gazok kezdenének el nőni, amit aztán jövőre nehéz lenne visszaszorítani.

Jó sűrűn vesd be, és kikelés után legalább 1 hónapig ne fűnyírózd. Ha meg majd elkezded nyírni a füvet, akkor arra ügyelj, hogy a fűnyíró pengéje jól meg legyen élezve, így nem roncsolja úgy a szálakat, mint egy életlen kés.

2016. máj. 20. 11:33
 4/4 gomzoli ***** válasza:
Bocs, nem akartam volna utánozva ismételni az első válaszadó helyes tippjét, csak egyidejűleg írtunk.
2016. máj. 20. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!