Ilyenkor még érdemes füvesíteni?
Ha tudod locsolni, akkor persze!
Mi három éve a júliusi kánikulában füvesítettünk, hasonló okból. Addigra sikerült elrendezni a placcot, 3s nem akartam, hogy kiverje a gáz. Három óránként öntöztem, gyorsan kinőtt, és besűrűsödött. Csak arra kell figyelni, hogy ne száradjon ki a talaj, és a picike fűmagoncok amik kikeltek, mert akkor vége. 3n otthon voltam egész nap akkor,úgyhogy megoldottam az öntözést. Annyiból jobb is ilyenkor csinálni, hogy nagyon hamar kikel a fű, hamarabb mint a gaz,így nem lesz gyomos a végeredmény.A késő őszi vetésünk, amit az előkertben csináltunk , az sokkal később ki, és tiszta gaz lett, azóta se szép.
*és nem akartam, hogy kiverje a gaz.
Bocsi, autokorrekt.
Persze, semmi gond nem lesz, ha locsolni is tudod.
Ha nem füvesítenéd be, csak a gazok kezdenének el nőni, amit aztán jövőre nehéz lenne visszaszorítani.
Jó sűrűn vesd be, és kikelés után legalább 1 hónapig ne fűnyírózd. Ha meg majd elkezded nyírni a füvet, akkor arra ügyelj, hogy a fűnyíró pengéje jól meg legyen élezve, így nem roncsolja úgy a szálakat, mint egy életlen kés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!