Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miert jobb beoltani egy...

Miert jobb beoltani egy gyumolcsfat mint magrol ultetni?

Figyelt kérdés

Peldaul az a fa amivel beoltjak az is valaha magrol nott, annak a magja miert nem jo?


Dinnyet nem kell oltani, magrol ultetik? Ott miert nem oltanak?


2017. júl. 22. 12:11
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Es hogy mukodik ez? Teljesen mas a DNS-uk a faknak, es megis mukodik, mint egy szerv atultetes kutyabol emberbe mukodne....
2017. júl. 22. 12:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

El kell hogy keserítselek!

Már a dinnyét, uborkát, paradicsomot is oltják.

2017. júl. 22. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 A kérdező kommentje:

és ha elfogy az oltó anyag honnan vesznek újat? az már magról nőtt termésből lenne? miért nem őgy csináljk, hogy

1000 magot félretenni mint egyesével oltogatni őket?

2017. júl. 22. 12:51
 4/15 A kérdező kommentje:
Pl. egy dinnyének van száz magja, míg ha oltanak belőle akkor mennyi levelet tudnak levágni belőle, 5-öt max tizet?
2017. júl. 22. 12:51
 5/15 A kérdező kommentje:
a dolog biologiájára volnék kíváncsi, miért jobb az oltott mint a magról nőtt.
2017. júl. 22. 12:52
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Azert oltanak, mert a vad szar es gyoker sokkal erosebb es ellenallobb, a nemes lomb pedig szebb, nagyobb, tobb termest hoz.

Pl. Rozsafak: vadrozsa alanyra oltjak a kinemesitett "lombjat".

A dinnyet pedig palanta kotaban oltjak tok alapra. (Igen felbevagjak a palantakat es utana osszekotik oket ujra.. Jo kis melo)


Nem ertek a novenyekhez, hogy is mukodhet ilyesmi naluk, de barmit barmivel itt sem lehet, csak is a rokonokkal. (Krumpli-paradicsom)

Egyebkent, amikor hajtast gyoketeztetsz, es ultetsz el, az is olyan, mintha levagnak a karodat, te elnel tovabn, es a karbol kifejlodne az ikertesod...


Ui.: soha tobbet nem valaszolok gyk-n telorol...

2017. júl. 22. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ohm, ugye tudod mi a novenyeknel az oltas? Azt nem injekcios tuvel adjak.

A dinnyemagokat elvetik, a kikelo palantak felso reszet pedig raultetik egy tokpalanta aldo reszere.

Azert csinaljak igy, mert a dinnye szara es gyokere a nemesites miatt erzekenyebb a betegsegekre, kornyezeti hatasokra, mig a tok vadabb, igy ellenallobb.

2017. júl. 22. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim válasza:
amíg itthon a gmo be van tiltva, oltani fog kelleni
2017. júl. 22. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:

Így igaz, a dinnyét is tökre oltja már szinte minden termelő.


Gyümölcsfa:

[link]

2017. júl. 22. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

Röviden: A vad fajták (mivel az erdőben is megnőnek), így sokkal igénytelenebbek, ellenállóbbak.

Viszont a termésük, viráguk, levelük kevésbé szép, kevésbé hasznos, mint a nemesített fajtáknak.

2017. júl. 22. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!