Milyen tapasztalatotok van a Hecht 600W-os membrános búvárszivattyúval kapcsolatban?
Élettartama érdekelne főként. Eddig egy kínai Tesco-s búvár volt a kútban. 2 nyarat locsoltam vele, most megadta magát. Vajon ez a cseh gyártmánynak kinéző "csodabogár" többet bír, mint a tesco-s társa?
(Ha ez is csak 2 évet bír ki, akkor egy forintot nem adok érte.)
Normális válaszokat előre is köszönöm!
Ugyan az a kinai....
Ha ásott kutad van akkor jobb ha egy kerti szivattyút használsz. Ha fúrt kútad van akkor mélykút szivattyú.
Ezek az erősen rezgő búvár szivattyúk nem jók kutakba. Ugyan is a rezonáció fellazítja a környező homokot, iszapot, stb-t... És idővel "eliszaposodik" a kút.
Köszönöm a válaszod!
Igen ezt már én is olvastam/hallottam, hogy a rezgéstől képes eliszaposodni a kút. (Egyébként ásott kutam van.)
Csak felvetődik bennem a kérdés, hogy akkor az oroszok miért találták ki ezt a fajta szivattyút, ha sehová sem jó? (A fúrt kutaknak pedig szétveri a csövét)
A múltkor kb. 30 cm-re lehetett ez a kínai búvár a kút fenekétől és működés közben teljesen beiszapolta magát. Alig bírtam kiszedni az iszapból. (Aztán sikerült, de azt hittem, hogy ott marad örökre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!