Mennyibe kerülne 600W-nyi teljesítmény előállításához szükséges napelem és inverter (anyag+munkadíj, külön)?
Miért nem erre szakosodott cégektől kérsz ajánlatot?
Tele van velük a net...
Számíts legalább 500000Ft-ra...
2:
Lehet úgy 600Wosat tervezni párhuzamosan kötve a szolár elemeket, hogy azt napi 10 órában borús idő mellett tudja. Nekem elég a napi 4 és verőfényes napsütés is, így gondoltam olcsóbbra.
1:
Köszönöm, de leginkább tapasztalatokat szeretnék hallani.
A napelemekre megadott teljesítmény napsütésben igaz, és 600W-os óránként ad 600WattÓrát..
Nem borult időre szólt a válaszom és nem is télre..
A munkadíj sok mindentől függ.
Ha Te ezt úgy akarod megvalósítani, hogy megrendeled, hozzák, szerelik, átadják, Te max. egy üdítővel járulsz a
munkálatokhoz, akkor kb. jó az az ár...
Még az előzőhöz..
Nem kevés, amit akarsz!
Ez a napelemtábla összességében magyarországi viszonylatban fedezné jelenlegi háztartásom (2 szoba, szokásos elektromos berendezések) energiaigényét!!
Azért HA én veszem az elemi cellákat, ha én építem össze, ha én telepítem (és van hova), ha veszek egy elektromos művek által elfogadott invertert, (ca. 250000), kérek egy oda-vissza forgó villanyórát, akkor 7-8 éven belül megtérülhet (mai vilanyárakat számolva!) a beruházás, utána ingyen van..
Szigetüzemet az akkuk magas ára és gyors (4-6 év) elhasználódása miatt nem érdemes kiépíteni.
De ha neten fotelből rendelek, utalással fizetek, várom a szerelőt, akkor keményen felejtős..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!