Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hortenziáknak milyen tápldat...

Hortenziáknak milyen tápldat kell? Amit muskátlikhoz vettem az ugye nem jó neki? Vagy igen? Mindenképp szeretnék neki valamit, hogy szép legyen, illetve sok virágot hozzon.

Figyelt kérdés
Ami méég kérdés, hogy hogyan tudom szaporítani... Egy friss hajtást vágjak le, vegyek rá olyan hormont, és ennyi?vagy? ???
2010. máj. 19. 20:08
 1/4 A kérdező kommentje:
Illetve van egy rózsaszín és egy kék. A kék az tuti kék lesz, ha annak vettem, és nem olyan földbe ültettem ahol lenne timsó...
2010. máj. 19. 20:10
 2/4 anonim ***** válasza:
káliumos tápoldattal öntözd .
2010. máj. 19. 21:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én hortenziáim kifehéredtek teljesen. Szívesen vennék tanácsot, hogy mit tegyek színesedésükért.

Az elvirágzott ágakat levágni szoktam, és az ablakban vízbe téve, a meleg napsütésben kigyökereztetem. Jó, ha az üveg sötét színű.

Lehet dugványozni is, úgy tudom, de akkor nem látod, mikor gyökeres már, és mikor veheted le róla a párásságot őrző flakonsapkát. Macerásabb. A közelmúltban azt olvastam,hogy letörni kell a megfelelő, lehetőleg alsó ágat. Nekem ez az elvirágzott móka megfelel, ahol már látszik a rügypár, hogy ott kíván bokrosodni a növény, az fölött szoktam elvágni, kicsike csonkot hagyva. Leszedem a felesleges leveleket, csak néhányat hagyok meg, úgy teszem vízbe.

2010. máj. 21. 22:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Én annyit tudok, hogy timsótól kékül el a hortenzia, ennyi a titka... Szeretném szaporítani, de nagyon kezdő vagyok... hol is csipjem le, és mikor?? Most máár van sok bimbó rajt, már egy helyen kezd kinyyílni. Nagyon szeretnék mááár gyönyörű hortenziákat...:)
2010. máj. 24. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!