A fűmagok elszórása után mikor lesz szép, dús gyepem, amire már bátran rá lehet menni? Kb mennyi idő?
Esküvőnket jövő nyár végén szeretnénk megtartani a kertben. Idén nem tudok füvesíteni, de jövő évben, ahogy vége a fagyos időszaknak, egyből füvesítenék. Augusztus végére milyen lesz a füvünk?
Köszi
Viszont a talajt szerintem érdemes elmunkálni, aztán ami gyom kijön, azt írtani, beállítottság szerint kapával vagy vegyszerrel.
Én utoljára ezt csináltam, egy hónappal a fűmag elszórása előtt. Ami gaz azidő alatt kijött kiszedtem, így nem rondított bele a fűbe.
Persze érdemes a fűmagnak is utánanézni, a tipikus "sport" fedőnevű keverék pl. tartalmaz elég sokmindent, hogy "taposásálló" legyen.
Igazi pázsitot szeretnénk...
Azért kérdeztem, h érdemes lenne e most gyomirtózni, mert van egy ismerősöm, aki váltig állítja, felesleges, ugyanis már elszórták a gyomok a magjaikat..a tövük télen elfagy, de a magokból tavasszal ismét kihajt mind.
Igen, jó lenne ősszel füvesíteni, de mint írtam, az építkezés miatt ez nem fog menni. Jövő ősz meg már késő, mert aug. végén lesz az esküvő. Addigra mindenképpen szeretnénk szép, dús gyepet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!