Ha beszeretném füvesíteni a most még gazzal teli kertet, akkor mivel célszerű kezdeni?
Figyelt kérdés
felásni, vagy kihúzgálni a gazt és gyomírtózni?2010. máj. 19. 18:06
2/3 anonim válasza:
Azt is lhet, hogy levésed a talajt úgy 10-20 cm mélyen, konténeressel vagy teherautóval elszállittatod, majd hozatsz rá jó minőségű termőföldet, azt elgereblyézed, és arra veted a fűmagot. Mi ezt alkalmazzuk és sok évig gazmentesek a kertjeink.
3/3 anonim válasza:
mindenképpen a gyomírtás az első lépés.
Erre én olvastam, mostmár két helyen is egy érdekes és kímélő megoldást:
vastag kartonpapírral kell lefedni a gazos területet, beáztatni alaposan, majd egy jó réteg földdel befedni.Mire a papír elkorhad, addigra a gaz is elpusztul, a tetejére meg simán lehet fűmagot vetni.
Ezt a mester kiadó :Kertészkedés télen-nyáron kiadványában és az interneten is olvastam már korábban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!