Mikor lehet az idén legkésőbb füvesíteni?
Kb egy 650 m2-es területet szeretnénk füvesíteni, ahol jelenleg tiszta gaz minden. Szeretnénk előtte legyomirtózni. Mikor permetezzem le a földet? Mikor vethetem el legkésőbb a fűmagokat? (pl novemberben még lehet?) Hány kg fűmag kell ekkora területhez? Előtte milyen géppel lazítsam fel a földet? Jövő nyárra szeretnénk már szép füves területet.. Minden érdekel, ami a füvesítéssel kapcsolatos. Hasznos információk, tanácsok, praktikák, stb. :)
Köszi a segítséget!
Amikor füvesítettünk előtte elenegyengettük a terepet azt hiszem robival lett meglazítva az egész és úgy belegereblézve a fűmag. De ültettük más helyre úgy is hogy csak simán elszórtam a földre ősszel szept vagy okt-be és szépen ki is kellt
A legolcsóbb fűmagot vettem az Auchanba. én a sport fűmagot vettem van pázsitom is egy területen de az nagyon hamar nő jobban mint a másik.
szerintem most permetezz mire elszárad....még a fagyok előtt legyen erős a fű.
de ugye ki tudja mikor lesz totál ősz állandó esővel akkor már elég nehézkes elgereblyézni simára.
de ha felrotálod akkor felülre jönnek a gazmagok is arra figyelj.
ha nincs túl meleg -van elég tápanyag főleg nitrogén-öntözöd (de ugy hogy folyton nyirkos legyen ne száradjon ki nagyon) akkor kb.10-14nap mire kel és még kb 1-2 hét mire nyírhatod de csak magasra állítva és onnan látod mikor már bokrosodik akkor jó de addigra már jobb ha nem is nyírod nem lesz baja a tél alatt
aztán tavasszal műtrágya vagy amit szeretnél szépen megindul aztán lehet ápolni.
hát én nem rizikóznák mert lehet pont mire kikel az apró kis csíra az első gyenge talaj menti fagy elvisz. neked ráadásul elég nagy a területed nem kéne elpazarolni a fűmagot meg az energiádat sem.
de a legjobb amit tehetsz hogy
--s.o.s. nekiállsz aztán ha nem jön 2hetes jég eső akkor tuti jó lesz
--vagy tavasszal amint elhúznak biztosan a fagyok akkor nekiállsz, a gazok akkor még úgysem olyan aktívak permetezel kapálsz műtrágyázol beszórod mire ki akarok ülni addigra jó lesz.
a lényeg hogy ne jöjjön fagy,mikor kel de akkor most állj neki mert mire végzel és beszórod onnan 3hétig legalább ne legyen fagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!