Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen keverék kell bele?

Milyen keverék kell bele?

Figyelt kérdés

MTD PB 48 kétütemű fűnyíró.

Használati utasítás már nincs meg.

MTD fikázó válaszokra nem vagyok kíváncsi, köszönöm.

2017. jún. 17. 14:08
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
69%
szintetikus 2t olajjal 40es de inkább 50es
2017. jún. 17. 14:20
 2/13 anonim ***** válasza:
68%
A gyári előírás 1:40-es,de egyre több gyártó már felhívja a figyelmet,hogy szintetikus 2T olajat töltsenek a benzinhez.Ettől eltérni,az olajjal szegényebb keverék felé nem ajánlott,inkább legyen picivel dúsabb ,mint szegényebb.
2017. jún. 17. 15:04
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Ebbe a "márkába" teljesen mindegy .
2017. jún. 17. 16:29
 4/13 anonim ***** válasza:
28%

nekem van egy fűnyíróm, ami olajat találok otthon beleöntök, sima motorolajat, 10 éve semmi baja.

Szerintem luxus bele a szintetikus cucc 3000 ért.

2017. jún. 17. 16:43
 5/13 anonim ***** válasza:
10%

Szeretnék gratulálni az elöttem szólók hozzáértéséhez!

Ez nem kétütemű motorral szerelt fűnyíró.

A típus kódban a "P" jelentése Push Lawn Mower azaz nem önjáró fűnyíró.

A "B" jelentése pedig, hogy Brigg&Stratton motorral szerelt.

Ezen egy 2,2 LE-s Sprint 40-es motor van, ami negyütemű.

Tehát tiszta benzin kell bele. A forgattyús hàzba pedig SAE30 API SG jelű motorolaj.

2017. jún. 17. 17:49
 6/13 anonim ***** válasza:
45%
Én meg szeretnék gratulálni az 5-ös nagyképű hozzászólásához.Ekkora archoz legalább egy kézszárnyas ajtón tudsz csak közlekedni.Most,hogy rákerestem ,mint ez az arc,én is tudom miféle járgány ez,mert minden gyártmányt és a hozzá való adatokat nem hiszem ,hogy bárki is fejből vágja.Igaz gyanítani kellett volna,mert nem elterjedt szokás fűnyírót 2T motorral gyártani,de a kérdező meg egyáltalán nem tudta miféle masina is van nála.A 2T-vel szerelt MTD-khez viszont 1:40-es keverék a gyári ajánlás.
2017. jún. 17. 19:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Bocsánatot kérek a félreértésért.

Nem láttam olajbetöltőnyílást, ebből gondoltam, hogy csak 2T lehet. Ezek szerint tévedtem, még egyszer bocsánat mindenkitől.

2017. jún. 17. 20:11
 8/13 A kérdező kommentje:

Esetleg tudtok segíteni, hogy melyik részén kell keresni a betöltőnyílást?

[link]

2017. jún. 17. 21:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Egy ilyen menetes kupakot keress:

[link]

25 üzemóránként de legalább évente cseréld le az olajat. Hátrafelédöntve ezenn a nyíláson keresztül. Kb.:6dl kell bele. A kupak alján van egy szár. Az alja recézett. Az az olaj nívó. A kupak becsavart állapotában a recézett rész érjen bele az olajba.

[link]

Egyébként ne szabadkozz! A világ legtermészetesebb dolga az, hogy aki nem tud, az kérdez. Nincs rossz kérdés, csak rossz válasz létezik.

Az meg az okoskodóktól jön mindig. Az ilyennek fingja nincs a témáról, de megmondja a tutit! Ezek után miért ne lenne nagy arcom? Az okos hülyéskedik, vagy a hülye okoskodik tipikus esete.

Igaz 6-os? ;-)

Hozzá tenném, én nem is adok tanácsot olyan téma körben, amihez nem értek.

Szerintem ratam kívül még néhány száz kertigép javító, kertigépkereskedő kollégámnak sem okoz gondot fejből tudni az MTD pofonegyszerű termék kódjait értelmezni.

2017. jún. 17. 22:38
 10/13 anonim ***** válasza:

De, van rossz kérdés.

Ha azt akarom megtudni, hogy a Maine Coon macskának hosszú vagy rövid farka van, akkor nem azt kérdezem, hogy a Maine Coon nyúlnak hosszú-e a farka.

Itt a kérdező nyilvánvalóan rosszul kérdezett. A kérdést elolvasva én is egyből arra gondoltam, hogy a kérdező fűkaszára gondol, csak fűnyírót ír, mint az amatőrök gyakran.

(Mivel kétütemű motort az MTD fűnyírókra nem szokott tenni, csak fűkaszákra.)

Úgyhogy tényleg tévedtek az első válaszolók, de megvolt rá az okuk, a rossz kérdés miatt.

Vagyis nem kellene nagyképűsködni olyannak, aki nem tudja beütni a keresőbe a géptípust, és megnézni, hogy az olajbeöntő a motor bal hátsó sarkán van.

2017. jún. 18. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!