Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ilyen melegben a paradicsomot...

Ilyen melegben a paradicsomot minden nap kell öntözni?

Figyelt kérdés
2017. jún. 2. 12:29
 1/10 anonim ***** válasza:
30+ fokban, ha nem esik és nincs mulcsozva, akkor igen.
2017. jún. 2. 12:33
 2/10 anonim ***** válasza:
De nem akkor, ha rásüt a nap....
2017. jún. 2. 13:40
 3/10 anonim ***** válasza:
Homok talajban biztosan.Kötöttben már nem fontos,azt jobban megtartja a nedvességet .
2017. jún. 2. 15:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, nagyon vízigényes növény. Ha cserépben tartod, akkor a legnagyobb kánikulában akár napi két öntözés is indokolt lehet.
2017. jún. 2. 18:56
 5/10 A kérdező kommentje:
kihagytam egy napot teljesen elszáradtak a növények, kérem máskor olyanok írjanak akik értenek hozzá.
2017. jún. 2. 19:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha nincs eső, akkor ilyen melegben naponta kell öntözni, lehetőleg este. Ha homokos a talaj, akkor este és hajnalban (amikor még nem süt rá a nap) is kell öntözni.
2017. jún. 2. 22:18
 7/10 anonim ***** válasza:

"kérem máskor olyanok írjanak akik értenek hozzá"

Legalább leírtad volna, hogy miről van szó. Edényben van, vagy szabadban? Ha edényben, mekkora edényben milyen típusú paradicsom? Ha szabadban, milyen jellegű a talaj?

Nekem szabadban van, kötött földben, pár nap híján egy hónapja. Tegnap öntöztem meg először, csak új lájtosan.

Nagyon szépek.

Eladásra (is) termelem.

Tavaly jól jöttek az esők, egész évben 2 alkalommal kellett öntözni. Átlagos években úgy 6-8 alkalommal szoktam.

2017. jún. 3. 15:18
 8/10 A kérdező kommentje:
teljesen kötött talaj, gyakorlatilag egy agyag-iszap talaj az egész.
2017. jún. 3. 17:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Mostanában ültetted a palántákat? Akkor lehet, hogy gyakrabban kell öntözni, ha nagyon gyenge gyökerük volt, a föld feletti részük meg túl erős a gyökérhez képest. Egészséges palántákat nem kell naponta öntözni. Hacsak valamit nagyon el nem rontottál.

Ami virágpalántákat én ültettem vagy 10 napja, azokat csak ültetéskor öntöztem, plusz úgy 5 nap után egyszer, pedig azoknak se volt valami nagy gyökerük, mégis szépek.

2017. jún. 4. 05:12
 10/10 A kérdező kommentje:
magról növesztettem őket, szépen fejlődtek. Most is minden nap öntözöm őket és tetszik nekik.
2017. jún. 4. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!