Ilyen melegben a paradicsomot minden nap kell öntözni?
"kérem máskor olyanok írjanak akik értenek hozzá"
Legalább leírtad volna, hogy miről van szó. Edényben van, vagy szabadban? Ha edényben, mekkora edényben milyen típusú paradicsom? Ha szabadban, milyen jellegű a talaj?
Nekem szabadban van, kötött földben, pár nap híján egy hónapja. Tegnap öntöztem meg először, csak új lájtosan.
Nagyon szépek.
Eladásra (is) termelem.
Tavaly jól jöttek az esők, egész évben 2 alkalommal kellett öntözni. Átlagos években úgy 6-8 alkalommal szoktam.
Mostanában ültetted a palántákat? Akkor lehet, hogy gyakrabban kell öntözni, ha nagyon gyenge gyökerük volt, a föld feletti részük meg túl erős a gyökérhez képest. Egészséges palántákat nem kell naponta öntözni. Hacsak valamit nagyon el nem rontottál.
Ami virágpalántákat én ültettem vagy 10 napja, azokat csak ültetéskor öntöztem, plusz úgy 5 nap után egyszer, pedig azoknak se volt valami nagy gyökerük, mégis szépek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!