Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan neveljem a kancsókát?

Hogyan neveljem a kancsókát?

Figyelt kérdés
Vettem egy trópusi kancsókát úgy kb. két és fél hete. Van rajta 11 kancsó. Mikor megvettem vagy három elvolt már félig száradva. Talán ezért volt olcsóbb mint a másik helyen. Egy virág vásáron vettem 1500 ft.-ért, amúgy 4500 volt a másik helyen. Itthon felakasztottam a lakásba egy kis 50x80 cm ablak elé ahova nem igazán süt be a nap szóval nem túl sok fényt kap. Idáig vagy háromszor egy kicsit meg locsoltam meg le permeteztem a leveleit egy kicsi vízzel, persze forrás után kihűlt vízzel. Mert állítólak nem szabad csapvízzel öntözni. Ja meg kapott már azóta két legyet. És mégis a 11 kancsóból már 7 félig el van száradva. Mit nem csinálok jó? Ötleteket, tanácsot kérek a helyes tartásához. Persze csak olyanok írjanak akiknek van vagy volt kancsókájuk.
2017. máj. 31. 12:07
 1/1 anonim válasza:

A trópusi kancsókát floráriumban jobb tartani. Meleg kell neki és magas páratartalom. 25-27 °C és 70-80%-os páratartalom. Folyamatos légmozgással, pangó sarok ne legyen. A vízmegtartó ültető közedet kedvelik, amely összetevői: 40% faforgács, 30% tőzeg, 20% durvára vágott tőzegmoha (sphagnum) és 10% faszén keverékéből. A szén segít megőrizni a talaj enyhe savasságát, a moha pedig jó vízvisszatartó közeg. A faforgács és a faszén ugyanakkor elvezeti a felesleges vizet is. De lehet faszén helyett agyaggolyócskákat is használni. (Ilyeneket használnak hüllős terráriumok aljzataként). Nem is drága, díszállatkereskedésben 1-1,5 kg-ot kaphatsz kb. 700-800 Ft-ért.

Kell neki napfény, de nem olyan sok, az erős napfény perzselheti a leveleit! Este viszont nuku fény, és 17-20 °C. Nem egyszerű ilyet tartani.

Nem locsolni kell sokat, hanem inkább párásítani a felforralt és kihűlt víz az jó! Az ozmóvíz pedig mégjobb! Viszont egy RO-készülék kb. 25-30 ezer Ft. De megéri!

Tudni kellene, hogy pontosan milyen kancsókád van.

Nepenthes alata, nepenthes ephippiata vagy nepenthes merrilliana...stb.

Mert ha pl: ephippiata akkor egy-két légy nem elég. Én anno egérrel etettem.

2017. jún. 1. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!