Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen növény és miért kezdett...

Milyen növény és miért kezdett sárgulni?

Figyelt kérdés

[link]

Hónapokkal ezelőtt kaptam páromtól, bambuszként árulják de nem az viszont nem tudom melyik másik növény hasonlít nagyon a bambuszra ami miatt ezt is annak címkézték. Eddig semmi baja nem volt, még új hajtást us hozott de a napokban észrevettem hogy a teteje el kezdett sárgulni. Direkt ilyen vagy beteg lett? Mit csináljak vele?

2017. máj. 25. 09:32
 1/4 anonim ***** válasza:

Próbáld úgy vízbe tenni, hogy a hajtás töve egy picit vízben legyen (magyarán, egy 2-3 cm-es eredeti szárral vágd le)

aztán kis szerencsével gyökeret ereszt, amit aztán leültethetsz.

[link]

2017. máj. 25. 10:51
 2/4 anonim ***** válasza:

1-es vagyok

Még egy jó kis link:)

[link]

2017. máj. 25. 10:54
 3/4 anonim válasza:

Ennek szerencsebambusz a nem hivatalos neve, ami valójában a Sárkányfa egy hajtása. A Google-ben ezekre keresve elég sokat megtudhatsz róla most már így, hogy tudod a nevét. :)

Több minden miatt sárgulhat, pl. lehet hogy kevés neki a fény, vagy esetleg nem megfelelő a víz, amit kapott. Ha nincs jó minőségű vizetek, akkor célszerű szénsavmentes ásványvizet tölteni az üvegbe és érdemes az ablak közelébe tenni, mert szereti a fényt is és a meleget is (a fény hiánya miatt is sárgulhat), esetleg probléma lehet még a tápanyaghiány.

2017. máj. 25. 10:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek!
2017. máj. 25. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!