Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem gyökerezik ki a...

Miért nem gyökerezik ki a hibiszkusz?

Figyelt kérdés
Megnyestem a jó terebélyes hibiszkuszomat, és próbáltam vízben gyökereztetni. Kb. 6 darabból egynek lett gyökere (egy véghajtásnak), az összes többi csak áll a vízben. 4-en gyökér helyett valami fehér lerakódás jelent meg, mintha gomba lenne, de az is lehet, hogy a víztől van (csapvíz.) Mit tehetnék, hogy eredményesebben gyökereztessek? Már próbáltam korábban rögtön földbe dugni a levágott ágakat, de 10-ből 1 éledt meg, szóval az sem túl sikeres.
2008. okt. 15. 12:51
 1/2 anonim válasza:
100%
A levágott ágat egyből dugd a földbe és tegyél rá egy üveget.Alulról öntözd mindaddig míg az üveg(befőttes)alatt elkezd uj hajtást hozni.Ha hozott egy pár levelet akkor leveheted róla az üveget,így biztosan megmarad,én is így gyökereztettem.
2008. okt. 15. 14:53
 2/2 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi. Legközelebb kipróbálom, most már csak egy hajtás vegetál a vízben, fehér lerakódásokkal a szárán. Kérdés: amíg nem hoz új levelet, addig nem kell időnként megemelni az üveget, hogy friss levegőhöz jusson a növény?
2008. okt. 16. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!