Miért nem gyökerezik ki a hibiszkusz?
Figyelt kérdés
Megnyestem a jó terebélyes hibiszkuszomat, és próbáltam vízben gyökereztetni. Kb. 6 darabból egynek lett gyökere (egy véghajtásnak), az összes többi csak áll a vízben. 4-en gyökér helyett valami fehér lerakódás jelent meg, mintha gomba lenne, de az is lehet, hogy a víztől van (csapvíz.) Mit tehetnék, hogy eredményesebben gyökereztessek? Már próbáltam korábban rögtön földbe dugni a levágott ágakat, de 10-ből 1 éledt meg, szóval az sem túl sikeres.2008. okt. 15. 12:51
1/2 anonim válasza:
A levágott ágat egyből dugd a földbe és tegyél rá egy üveget.Alulról öntözd mindaddig míg az üveg(befőttes)alatt elkezd uj hajtást hozni.Ha hozott egy pár levelet akkor leveheted róla az üveget,így biztosan megmarad,én is így gyökereztettem.
2/2 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi. Legközelebb kipróbálom, most már csak egy hajtás vegetál a vízben, fehér lerakódásokkal a szárán. Kérdés: amíg nem hoz új levelet, addig nem kell időnként megemelni az üveget, hogy friss levegőhöz jusson a növény?
2008. okt. 16. 10:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!