Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért sárgul és hullanak le a...

Miért sárgul és hullanak le a hibiszkusz alsó levelei?

Figyelt kérdés

Egy hónapja nagyobb cserépbe átülettem 1 éve gyökereztetett és elültetett hibiszkuszomat. Nagyon szépen fejlődött,most 70 cm magas, hatalmas levelekkel melyek mélyzöldek voltak.

A válaszokat megköszönöm.

2011. máj. 23. 09:10
 1/2 hell-ikon ***** válasza:

Ez így első blikkre nekem nitrogén hiánynak tűnik, bár mivel át lett ültetve nyilván friss földbe, ennek mégis csekély az esélye (feltételezve, hogy a hibiszkusznak való földbe lett ültetve). Esetleg a helye meg lett-e változtatva átültetés után? Ha sötétebb helyre kerül az eredetinél akkor is szokott ilyesmi előfordulni.

Egyébként, ha csak 1-2 alsó levél elsárgulásáról van szó, akkor még nincs különösebb baj, jó eséllyel csak elöregedtek a levelek.

2011. máj. 24. 06:25
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.. világos helyen volt és van, nem változtattam a helyét, ugy látszik nem dijazta az átültetést:-)) ha tönkremegy.. majd gyökeresztetek másikat. Mégegyszer nagyon köszi és szép napokat kivánok! :-))
2011. máj. 24. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!