Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan számoljátok ki cserepes...

Hogyan számoljátok ki cserepes növény esetén a tápoldat mennyiségét?

Figyelt kérdés

Nincs kertünk, úgyhogy ládákba, kaspókba ültettem zöldségeket. A virágföld már nem nyújt nekik elég tápanyagot, látszik is a növényeken. Vettem egy tápoldatot, de ott csak m2-ben van feltüntetve. Akinek van tapasztalata ebben, megosztaná velem, hogy ő

miként jár el? Előre is köszönöm a segítséget.

2017. máj. 10. 15:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A neten nincs erre adagolási útmutató?

Általában a csomagoláson is fel van tüntetve, hogy beöntözésre hogyan kell használni.

Milyen tápoldat konkrétan?

2017. máj. 10. 18:15
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Na, látod, ez eszembe sem jutott! :D Nem volt előttem, amikor feltettem a kérdést. Garri bio szerves tápoldat palántákhoz és zöldségrkhez! A dobozon azt írja, hogy palántáknál 0,1-0,3 liter/m2 mennyiségben kell kijuttatni. Zöldségeknél 5-10ml/1 liter víz arányban levéltrágyázás formájában kell egy kupakkal (30ml). Hogy döntsem el, hogy melyik növényhez milyen arányban tegyek? Illetve a cserépben elültetett magoknál hogy járjak el? A cserepeim sem egyforma mélységűek. Ilyen esetben hogyan számítsam ki? Ezek szerint a mélység lényegtelen, csak a terület számít?
2017. máj. 10. 19:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Ugye tápoldat nélkül is öntözöl néha, és akkor nem kérdezed, hogy mennyi vizet tölts egy ládára, vagy kaspóra.

Ugyanígy a megszokás szerint öntözz akkor is, ha tápoldatozol, csak ekkor még plusszba 5-10 ml tápoldatot tegyél literenként az öntözővízhez.

2017. máj. 10. 21:40
 4/5 A kérdező kommentje:
Oké. Köszönöm a segítséget. :)
2017. máj. 11. 06:51
 5/5 anonim válasza:
Jogos a kerdést posztoló. A ceg buta mint a tök! Ki mér m2 be a cserepeknél? Biztos magyar a fejlesztő. Szégyen a magyar feltalálokra nézve.
2023. jún. 3. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!