Cseresznyefával és egressel kapcsolatban kellene egy kis infó?
Ültettem néhány cseresznyefa csemetét, meg is lettek permetezve Chorus nevű szerrel. Ma viszont azt láttam, hogy szinte mindegyik levél szárán, -közvetlenül a levél alatt-, van két bordó gombostűfej méretű bumszli. Ez normális, vagy valamilyen kártevő?
A másik kérdésem, hogy szintén idén ültetett egrescsemetéken, fehér színűek az egresek. Ez kártevő, avagy elfagytak?
Megköszönök minden tanácsot és segítséget.
Fel kellene tegyél egy-két fotót "bumszlik"ról, mert anélkül elég nehéz véleményt nyilvánítani.
A fehér egres már sokkal egyértelműbb, főleg ha a lemosó permetezés, és az esőzések előtti lisztharmatot megelőző permetezések elmaradtak.
Felszívódó és kontakt lisztharmat elleni szer kombinációjával kellene megpermetezni őket.
Bár már lehet, hogy az idei termésednek lőttek.
Ezek a bumszlik természetesek, a levélhez tartoznak.
"A levélnyélen pedig az úgynevezett extraflorális (virágon kívüli) nektáriumok láthatók, mely a cseresznyénél teljesen természetes. A növény a virágzaton kívül itt is kibocsát nektárt édes cseppek formájában, melyet bizonyos rovarok látogatnak."
Az egresen az amerikai lisztharmat nevű betegség látható, én csak felszívódó szereket nyomok rá, de elég gyakran kell, egy évben legalább 5x.
Köszönöm szépen a kimerítő válaszokat.
Régebben volt egresem, de soha nem kellett permetezni, ezért lepődtem meg a mostani lisztharmaton.
Nem tudom, hogy ez honnan került rá, amikor sehol a környéken sincsen egres, mert minden szomszéd csak tujákat ültet?
Tehát veszek felszívódó permetet.
Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!