Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan ültessek banánfát?

Hogyan ültessek banánfát?

Figyelt kérdés
Szeretnék növeszteni egy banánfát, még ha termést esetleg nem is hoz, de attól még szeretnék. Itthon tudok növeszteni a saját banánomról, vagy kénytelen vagyok elmenni és venni magokat vagy egy komplett, kis banánfát?

2017. ápr. 18. 17:11
 1/3 anonim ***** válasza:

Mit szeretnél? Kintre, vagy bentre banánfát? Vettél a boltban egy kiló banánt, vagy van növényed?

Ennek neki kellene futnod még egyszer.

2017. ápr. 19. 08:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Kintre szeretnék banánfát. A boltban vettem banánt (bár szerintem ez átjött a magyarázatból) és az érdekelne, hogy arról tudok e banánfát nevelni.
2017. ápr. 21. 19:22
 3/3 anonim ***** válasza:

A boltban vett banánnak nincs csíraképes magja. Ha megnézed, az összes mag üres, fejletlen, mert nincs megporzódva. Minden banánfajtát sarjakról szokás szaporítani. Van éppen használható magot termő fajta is, de azokat is sarjról szaporítják, a fajtaazonosság miatt.

A szobanövénynek tartott banán nem fagyálló, trópusi fajta. Kiültetve egy nyarat kibír, megnő, aztán télen elfagy.

Viszont lehet venne rengeteg helyen télálló banán sarjat.

A nálunk legelterjedtebb fajta a Musa basjoo. Ez nem fagy ki, csak a szára fagy le általában, legrosszabb esetben földig fagy, de a következő őszre ismét 2 m magasra nő. Enyhébb teleken még a szára is életben marad, levelek nélkül.

Termést nem hoz, annyira azért nem bírja a teleket. 2-3 év fagymentesség kellene neki, hogy teremjen, de a termése akkor is apró, értéktelen.

2017. ápr. 22. 05:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!