Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ki merjem ültetni tulipánhagym...

Ki merjem ültetni tulipánhagymákat? Még lehetnek fagyok. Be kell áztatni a hagymát ültetés előtt?

Figyelt kérdés

2017. ápr. 15. 16:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Rákerestem, ugye ezt írtam is.

Azt írják, májusban kell kiültetni, és nem kell locsolni, csak amikor már virágot hoz.

Na ezért nem elég a google.

2017. ápr. 15. 18:53
 12/13 anonim ***** válasza:

Locsolni tényleg nem is kell rendes korai ültetés esetén az első időkben, csak homokon esetleg.

Én vályogon csak a bimbónevelés kezdetén húzom be a csepegtetőszalagot.

Viszont ha most a már kissé száraz földbe rakod, akkor lassabban indul, meg lassabban gyökeresedik, aztán májusban rájön a kánikula, és a megfelelő fejlettség elérése előtt elkezdi kihozni a bimbóját. Ezért kellhet ilyenkor a plusz öntözés, ha nincs elég csapadék.

2017. ápr. 15. 20:38
 13/13 A kérdező kommentje:
Most volt eső a héten, elég nedves a föld. És jövő hétre is ír esőt bőven. Szerintem most húsvétkor lerakom. Köszönöm a válaszokat.
2017. ápr. 15. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!