Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mikor lehet ültetni gyümölcs...

Padisahi kérdése:

Mikor lehet ültetni gyümölcs fákat?

Figyelt kérdés
Mikortól érdemes? Főként kajszi és őszi barackra gondolok. Aki jártas ebben a témában attól szívesen várok más egyéb tanácsot és segítséget is :)

2017. ápr. 10. 14:56
 1/9 anonim ***** válasza:
48%
Majd csak ősszel már.Az ősz még mesze van,akkor tedd fel újból a kérdésed,mit hogy csinálj .
2017. ápr. 10. 15:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Ősszel ha szabad gyökerű. Ha konténeres, akkor most is lehet ültetni.
2017. ápr. 10. 15:42
 3/9 anonim ***** válasza:
Lombfakadás után csak konténerest, vagy zsákost.
2017. ápr. 10. 15:50
 4/9 A kérdező kommentje:
Első válaszoló azért tettem fel most ezt a kérdést mert most szeretném tudni a választ ,,értem én hogy ősszel szoktak ültetni de ettől még én most szeretném tudni a választ a kérdésemre ;) ,, második harmadik válaszoló köszönöm a segítséget,,egyébként szabad gyökerű fákat szeretnék ültetni,, ha van még több infótok akkor írjatok örülnék neki :)
2017. ápr. 11. 03:42
 5/9 anonim ***** válasza:

Akkortól érdemes, amikortól árulnak csemetéket a faiskolákban. Az nagyjából október második fele.

Ha a neten mégsem találsz meg minden infót, akkor itt konkrét kérdéseket tegyél fel, mert szakkönyvet nem nagyon szeretnek írni az emberek.

A Youtube-on filmeket is nézhetsz a faültetésről.

2017. ápr. 11. 15:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget és a tanácsot :)
2017. ápr. 11. 16:32
 7/9 anonim ***** válasza:
0%

Én most ültettem szabadgyökerűt (igaz, szilvát), nagyon jól érzi magát.

Ha találsz a kertészetekben, nyugodtan vegyél és ott pontosan elmondják, mit kell tenni vele. (Kérd meg őket, hogy metsszék meg az ágakat és kérdezd meg, hogy mekkorára és melyik gyökeret metszd meg te otthon, ültetés előtt!)

Sok sikert!

(El kéne már felejteni azt a baromságot, hogy gyümölcsfát csak ősszel ültetünk...)

2017. ápr. 12. 13:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi :))
2017. ápr. 12. 22:59
 9/9 anonim ***** válasza:

"(El kéne már felejteni azt a baromságot, hogy gyümölcsfát csak ősszel ültetünk...)"

Ezt ugye senki nem írta.

Csak azt, hogy már rég kihajtottak a gyümölcsfák, ilyenkor már kétesélyes, hogy megmaradnak-e, hozzáértő gondoskodás nélkül. Ezért nem is lehet venni már csemetét, a maradékot el szokták égetni ilyenkorra.

Ilyen kihajtott fát megmetszetni faiskolában baromság, mert a maradék hajtást garantáltan leveri az ember szállítás közben, főleg azokat, amelyek fontosak lennének a korona szempontjából. Legfeljebb alkoholos filccel be lehet rajzoltatni, hogy hol kell elvágni majd otthon.

A gyökeret megmetszeni meg eleve nagyon amatőr hiba. Kitermelés után egyenesre vágni a sérült végeket, az oké, de hetekkel vagy hónapokkal később levágni a beforrt végeket, és új sebeket csinálni, az nem oké.

2017. ápr. 13. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!