Tönkrement a lépcső. Kinek a hibája? Mit lehet tenni?
Akinek a lépcsőt kell tisztán tartania.
Vagy inkább az aki átvette a munkát a kertésztől.
A kertész nem "moshat fel" maga után, ha mellémegy kis műtrágya vagy sáros cipővel lép a betonra. Nem azzal bízták meg...
Az meg hogy porózusos az nem termékhiba...
Egy próbát tehetsz a fogyasztóvédelemnél, hogy nem volt feltüntetve, hogy lépcsőkárosító hatású a műtrágya.
Már, ha kártérítést akarsz.
Bár egyértelmű, hogy nem rendeltetésszerű használatból ered a kár.
Vicc kategória... már ne haragudj.
Ki a hibás?
A szél.
Ha nem fújt volna, akkor nem kerül oda az anyag.
Ilyen baromságot.
A bőrödet is megmarja, ha nem veszel kesztyűt, akkor ki lenne a hibás?
KOmolyan, értelmes (???) felnőtt embereknek ezt külön el kell mondani, hogy a vegyi anyaggal vigyázni kell? :O
Azt tudom, hogy neked nem vicces, nem is a kárra értettem, hanem ez a szituáció...
egy vegyi anyag és az időjárás játéka, itt senki sem hibás, oda kellett volna figyelni és védekezni.
Minden apró eshetőségre az eladó sem hívhatja fel a figyelmed, pl ne egyél belőle, ne fürödj benne, stb.
Ez józan paraszti ész.
Az meg, hogy kölcsönhatásba lépett más anyaggal... fel nem fogom, hogy merülhet fel az, hogy ezért az eladó lenne hibás.
Attól, hogy esetleg kereskedelmi végzettsége van, és az alapvető dolgokkal tisztában van, nem lehet tőle elvárni, hogy minden anyag minden más anyagra való hatását ismerje, mert egész egyszerűen nem lehet tapasztalata az általa árult 5000 dologgal kapcsolatban.
Jó eséllyel ha egy mérnököt vagy vegyészt előre megkérdezel, ő sem mondta volna meg, hogy mi fog történni.
Tanulópénz.
És szerintem ebből a körből nem is fogtok kilépni, mert senki sem fogja magára vállalni. Mivel senki sem hibázott.
Ha épp más irányból fúj a szél, akkor ez a kérdés meg sem született volna.
Nyilván engem is zavarna, ha nálam történt volna, nem vitatom.
De úgy képzelem a leírás alapján, hogy nem minimálbérből gazdálkodsz / gazdálkodik az illető. Ahol kertész csinálja ezeket a munkákat, ott feltételezem, nem okoz gondot néhány nm csempét kicserélni. Mert gondolom nem 100 nm lépcsőről van szó.
És ha így van, akkor nem százezres nagyságrend, így összességében inkább megéri javítani, mint hetekig-hónapokig harcolni és idegeskedni.
Ha egyértelműen megállapítható lenne, hogy vki hibázott, akkor nem írnám ezt, de ez veszett fejsze nyele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!