Hogyan csalogassam a kertbe a poszméheket?
Lehetséges-e, hogy a poszméheknek csinálok valamilyen kaptárszerűséget és azok maguktól beleköltöznek?
Vagy ha ez nem akkor hol tudok venni poszméh-családot?
Sajnos nem találtam semmi használhatót a neten, remélem valaki tud azért itt segíteni....
A netes keresést még gyakorolnod kell... :)
Másodpercekbe telt, pl.:
Az utolsó oldalon vannak a poszméhek.
A kaptártípusokat beírva a keresőbe, lehet, hogy valamivel olcsóbban is találsz. De sokkal olcsóbban nemigen.
Minek kellenek ezek neked? Miért nem jók a maguktól odatévedő rovarféleségek?
Nálunk van egy csomó, vagyis gyakran látom őket repkedni.
Régi ház, elég sok kacattal, és egyszer megfigyeltem, hogy a vályog ól romos falába mennek bele egy lyukon. Fákat tárolunk ott amúgy, szóval ilyen jó rejtekhelyet ad nekik.
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen azért "kellenének", hogy beporozzák a különféle virágokat (dísznövények, gyümölcsök, zöldségek, stb.). A kert elég hatalmas és az év nagy részében mindig van valami ami virágzik.
A rejtekhely-kérdés az amit inkább boncolgatni kellene, mert nem tudom, hogy hogyan keszítsek ilyet.
Előfordult már megporzási probléma?
Én nem nagyon tudok elképzelni olyan helyet Magyarországon, ahol nincs elég háziméh meg egyéb megporzó rovar. Csak a vadon élő méhfajok száma 750 körüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!