Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan csalogassam ki a cicámat?

Hogyan csalogassam ki a cicámat?

Figyelt kérdés
ma kaptam egy kb 7-8 hónapos cicat, aki 2 órája nem jön ki a szekrény alól.. hogy csalogassam ki? mivel a szekrény hosszú és a falnál van nem tudok oda kaját tenni..

2016. dec. 23. 19:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Hagyd békén, tegyél ki vahová valami kaját meg vizet és legyen elérhető közelben alom. Az új hely nagyon összezavarja őket, de a legfélősebb cicát is előcsalogatja a hasa és a szükségletei. A lényeg, hogy a nyugit érezze, ne támadd le, ne piszkáld, csináld a dolgaid, max pár napon belül (igen, hosszúnak tűnik, de kell nekik ennyi) bátran fog járni a lakásban.
2016. dec. 23. 19:08
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Várni kell, hogy magától felfedezze a helyet. Nem kell sehogyan csalogatni, meg ott lenni a szekrény előtt, csak hagyni. Több napba fog telni, mire felbátorodik. Táp és víz legyen olyan helyen, ahol látja.
2016. dec. 23. 19:09
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy előző, hasonló kérdéshez már írtam: enyém 1 hétig lakott az ágy alatt és kb. 3 hét után jött át a másik szobába. Türelemmel kell lenni (és nem úgy, ahogy egyik agyas javasolta, hogy "be kell törni")
2016. dec. 23. 19:15
 4/11 anonim ***** válasza:

Velem is volt ilyen, csak azzal a kulonbseggel, hogy a szekreny instabil volt.

Letoltottem telora a "macskahangok" appot, benyomtam parat, visszanyavogott, aztan kijott fel ora mulva. :D

2016. dec. 23. 19:37
 5/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat! hagyom békén

kaja, víz , alom van :)

2016. dec. 23. 19:43
 6/11 A kérdező kommentje:

éjszaka a kanapéra kakilt, mert ahonnan hoztuk ott kinti cica volt.. és a tálból az összes whiskast megette+apum azt mondta hogy éjszaka amikor felkelt tett oda kolbászt is

reggelre ki volt nyalva a tányér!! :) viszont most is a szekrény mögött van, ki-ki kukucskál.. kezd bátorodni

csak türelem kell hozzá:)

2016. dec. 24. 10:43
 7/11 anonim ***** válasza:

Türelem! Majd szépen megnyugszik. Egyelőre érdemes békén hagyni. Szerintem sem szabad folyton nyaggatni. Legyen előtte kaja, víz, alom és majd ha kicsit felbátorodik, kijön. Esetleg húzgálhatsz előtte madzagokat. Nagyon szeretnek ilyesmivel játszani a cicák. Vagy gyúrj alufóliából egy nagyobb diónyi gombócot és gurítsd el előtte. Előbb-utóbb majd érdekelni fogja valami és élőmerészkedik.

Annyit még tanácsolnék, hogy ne etessétek nagyon vegyesen, mert a cicák emésztőrendszere elég érzékeny, hasmenés lehet belőle.

Az ünnepek után vegyél neki valami jó minőségű száraztápot (a whiskas nagyon vacak, annak ellenére, hogy agyonreklámozzák).

Kitartás! Nemsokára nagyon jóban lesztek :)

2016. dec. 24. 19:55
 8/11 anonim ***** válasza:

Fel fog bátorodni!

Viszont a whiskast cseréld le normálisra, száraz tápok között minimum 30% körüli hústartalmút keress, az a legalja, és sokkal olcsóbbak, mint a whiskas.

Kolbászt megint ne adjatok neki, nagyon fűszeres, nem szabad. Inkább párizsi, sonka, májkrém, nyers hús (csirke, disznót csak főzve), a fűszeres finomságokat kerüljétek.

Kakilni nem nagyon fog máshová, cicák ilyen szempontból sokkal igényesebbek, mint a kutyák, csak az új hely, szagok zavarják össze, ha megszokja, nem fog alom mellé menni, ha tisztán tartod az almot. :)

2016. dec. 25. 17:34
 9/11 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat! Mar tudom simogatni, ma mar az olemben es mellettem is aludt!;)

Holnap irany az allatbolt! Tudnatok ajanlani markakat? Mi a jo fajta es szaraz/konzerves/tasakos?

2016. dec. 26. 22:24
 10/11 anonim ***** válasza:

orijen, acana, brit premium

száraztáp elég neki,a lényeg, hogy legnagyobb arányban húst tartalmazzon, az még jobb, ha gabonamentes is.

2016. dec. 27. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!