Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogyan csalogassam ki a cicámat?

Hogyan csalogassam ki a cicámat?

Figyelt kérdés
ma kaptam egy kb 7-8 hónapos cicat, aki 2 órája nem jön ki a szekrény alól.. hogy csalogassam ki? mivel a szekrény hosszú és a falnál van nem tudok oda kaját tenni..

2016. dec. 23. 19:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Tapasztalat és jó tanács :): Ivartalanítás után én 2-4 hónappal szoktam kérni a cicáknak vérképet (már 6 cicával csináltam végig) és vizeletmintát, hogy lássuk, mi milyen összetételű. Főként kandúrkáknál fontos, de nőstényeknél is gyakori a húgykő, aminek több változata is létezik, a vizelet és a vér összetétele alapján meg tudja mondani a doki, hogy a cica hajlamos-e rá, ha igen, akkor melyik fajtára (természetesen ez sem 100%-os, hisz a doki sem lát a jövőbe). Én akkor szoktam eldönteni a végleges tápot, van cicám, amelyik folyamatosan gyógytápot eszik (RC), van, amelyiknek megfelelő a normál táp, persze abból is a prémium. Azok között viszont szerintem akkor teszel jót,ha kísérletezel. Megnézed, melyiktől lesz jobb a széklete, melyiktől a bundája, hogyan viselkedik... A cica meg fogja neked mutatni, hogy melyik a neki való, hidd el. :) Nekem nagyon dicsérték pl az Acanat, de mégsem jött be. Orenje, Brit Care, RC ami nálunk bevált, folyamatosan váltogatom.

Alusat, konzervet én személy szerint sosem adok nekik, mert mind szemét, nem macskának való, tele ízfokozóval, zselésítővel, minimális tápértékkel. Én csirkehúst veszek nekik, mellet, nyakat, májat, szívet, ezeket nyersen is, főzve is, heti 2-4 alkalommal kisebb adagokban kapják meg. Olcsóbb, mint bármelyik alus, és ezek húsok, cicáim imádják. :)

2016. dec. 30. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!