Kezdőoldal » Otthon » Kert » Elburjánzott nagy bokrok/tuják...

Elburjánzott nagy bokrok/tuják visszanyírása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Most költöztünk és az új lakásnak van egy kicsinyke kertje aminél egy kerítés-bokor-tuja kombó a határ, ami nagyon szép, csak látszik, hogy pár éve nem foglalkoztak már vele és teljesen belóg mindenfele.

Nincs tapasztalatom a visszavágásnál és azt néztük, hogy ha annyit vágnánk vissza, amennyit kellene, hogy ne lógjon ennyire bele a kertrészbe és fent is több napot engedjen be, akkor szinte az egész zöld részét le kellene vágni és gondolom ez megölné a bokrokat.

Mivel úgy látom, hogy a "külső 30 centi" a zöld, leveles része, és mögötte már csak a barna ágak vannak.

Ötletek, hogy hogyan kellene nekikezdeni?

2017. ápr. 3. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Vágtam már vissza tuját úgy hogy csak a csupasz ágcsonkok maradtak.

Újrahajtott, de tény hogy 1-2 évig nem nyújt valami szép látványt.

2017. ápr. 3. 12:53
 2/5 A kérdező kommentje:

ettől félek, gondoltam talán most tavasszal csak kicsit metszem meg, hogy több fényt kapjon és a hosszú ágakat, és talán majd ősz/tél/koratavasszal mielőtt igazán kihajt jobban megnyírom.

De köszi a választ, ezek szerint annyira egyszerűen nem lehet kiirtani :)

2017. ápr. 3. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Most kell visszavágni,.még nem késő .Vágtam már nyáron is,oldalt és tetejét is .A tujának a viz a mindene,ezt sokan nem tudják .
2017. ápr. 3. 16:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Két lépésben kell csinálni.

Most úgy, hogy némi zöld is maradjon, aztán jövő tavasszal jobban, akkorra a belső csupasz részeken is lesz zöld.

2017. ápr. 3. 20:49
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, hétvégén neki állok!
2017. ápr. 4. 11:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!