Miért nem kelnek a paprika magjaim? Mit csinálok rosszul?
Mindig nedves nagyon a föld , esetleg amiatt , vagy ne hagyjak állni vizet a cserép alatt? 2 féle csípős paprikát vetettem másodszorra, eddig az első vetés 2 hete lesz, hogy el lett szórva. A föld friss. A magok rendes vásárolt magok.
Átlátszó kis műanyag dobozokban vannak elvetve, folyton nedves földdel , fényt kap eleget, meleg helyen van (ugyan ezen körülmények mellett a paradicsom már réges régen kikelt), nem lehet minden mag "rossz"..
Szerintem is palántát vegyél most már.
Én tavaly jártam úgy a Habaneró paprikával, - aminek 100-120cm-re kellene nőni és 10 cm-es paprikákat növesztenie- hogy baromi lassan indult meg a mag, utána ki lettek téve a kertbe, ahol "sikerült" 30-40 cm-re nőniük egy nyár alatt és itt-ott, egy-egy cseresznyényi bogyót növeszteni.
A barátnőm meg készen vett ugyanilyen palántákat és egy paprikadzsungel lett belőle, hatalmas paprika fürtökkel, mert a Habaneró fürtökben növeszti a termést.
Szóval, nekem sincs szerencsém a magokkal. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!