Miért nem kelnek a paprika magjaim? Mit csinálok rosszul?
Mindig nedves nagyon a föld , esetleg amiatt , vagy ne hagyjak állni vizet a cserép alatt? 2 féle csípős paprikát vetettem másodszorra, eddig az első vetés 2 hete lesz, hogy el lett szórva. A föld friss. A magok rendes vásárolt magok.
Átlátszó kis műanyag dobozokban vannak elvetve, folyton nedves földdel , fényt kap eleget, meleg helyen van (ugyan ezen körülmények mellett a paradicsom már réges régen kikelt), nem lehet minden mag "rossz"..
Így van, az baj, ha állt a víz alatta, de ez önmagában nemigen volt gond.
Ha nem tavalyi dátum van a minősítés idejénél, akkor előfordulhat, hogy mind rossz. A minősítés csak azt jelenti, hogy a próbacsíráztatás sikerült, de ettől lehettek akár 10 éves magok is, és hiába írtak rá még 3 évet, a magok pont most nyiffantak ki.
Én amúgy virágládába szoktam meg ilyenekbe, ültetés után beöntözöm a magokat, aztán kelésig ez kitart. Semmi letakarás. Amelyik jó mag, az így is egyenletesen kel, 1 nap alatt az összes.
Folyton nedves volt a föld szóval az nem lehet probléma, de azért köszönöm a tippet. :)
Különben úgy vannak elszórva hogy kicsit kilóg a "csücskük" látnám ha csírázna. Mindenesetre az új remélem kikel. :)
Hát, az se egy egészséges dolog, ha kilógnak a földből, mint a vízben való állás.
1-2 cm földtakarás kell.
Ahogy az # 5 írta, nézz meg pár magot, mi van velük.
A helyedben vennék másik magot, ezt meg vidd vissza a boltba. Pár szemet nedves vattán is csíráztathatsz, megnézni, hogy csíráznak-e egyáltalán.
Különben, ha nem olyan különlegességek, amikhez ragaszkodsz, akkor már jobban jársz, ha a piacon veszel palántát, mert már kicsit késve leszel vele.
Tüzes piros (red cayen), és "csípős zöldség paprika" (amit először nem is tudtam hova tenni) , utóbbit pár napja vettem az előbbi tavalyról maradt ,de a többi tavalyi maradék mag kicsírázott (virág, paradicsom, stb.) , lehet az lesz , hogy palántát veszek , bár nem nagyon láttam kis növésű csípőseket a vásárban eddig. :)
Most még földet is váltottam ami lazább, letakartam fóliával is...majd kiderül mi lesz velük. :)
Most két lehetőség van! Vagy kirohaft a víztől, vagy rövidesen kikel. Ne feledd, hogy a paradicsom hamarabb kikel mint a paprika. Annak kell a két hét hogy kibújjon.
Szóval várj mégvegy pár napot!
Sok sikert hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!