Kint hagyhatom mostmár (+5celsius) a cserepes koktél paradicsom palántákat?
Magról neveltek, az első rendes leveleinél tart fejlődésben (nem a kelés utáni ovális levelekre gondolok) , 20×20cm cserépben vannak alátéttel, ezekből a vízet esetleg öntsem ki? Friss föld van benne, gondoltam hagyom , hogy megszívja magát a friss föld (ma lettek átltetve) , 14 óra óta állnak a vízben.
Maradhatnak kint, illetve a víz is, vagy most már azt leönthetem a táljukból?
Vízben állni semmiképpen nem lett volna szabad.
Átültetéskor beöntözöd, pár napig melegen hagyod, hogy elinduljon a gyökerek fejlődése, ne rothadjanak a sérülések miatt, és ameddig nem kezd száradni a föld, nem öntözöd újra.
Most még vidd be éjszakára melegre.
Amúgy ha nem ültetted volna, kint lehetne hagyni őket, 5 fokban semmi bajuk nem lesz. Tudom, sokan szoktak olyasmit írni, hogy megfáznak 15 fok alatt, de ez nem igaz, sok évi tapasztalat alapján írom.
Tudom, hogy nem panghat a víz sok növény alatt, viszont ezt a földet hiába öntöztem be olyan az állaga mint a kakaó (vízet kap , csomós lesz amik belül szárazak.) Ezért hagytam , hogy szívja fel magát kicsit így (új föld volt nem régebbiek, nekem is furcsa volt , hogy szárazabb az átlagnál.)
A kiültetést nem tudom értelmezni, hozzam be, de közben kint is maradhatna? -vagy ezt a cserépre érted, hogy ha nem abban lennének maradhatnának a földben?
-ezeket a bajaja paradicsomokat amúgy én csak cserépben szoktam nevelni. :)
Nem kiültetést írtam, te írtad, hogy átültetted.
Ha nem ültetted volna, maradhatnának kint, de frissen ültetve inkább vidd be éjszakára.
Erkélyen vannak fal mellett, de még egy ideig sötétedéskor inkább behozom. :)
Köszi a segítséget. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!